Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vondroušová nebude hrát ani na Štvanici, zastavilo ji zranění

Start po koronavirové pauze Markéta Vondroušová odkládá. Finalistka loňského Roland Garros, která nehrála minulý týden úvodní turnaji o Pohár prezidenta ČTS na dvorcích Sparty, protože se chystala na maturitu, nyní nebude ani na dvorcích I. ČLTK v Praze na Štvanici, jelikož se zranila. Tenistku, která je na osmnáctém místě světového žebříčku, nahradí ve skupině B Tereza Martincová, která se dnes od 18 hodin střetne s Kristýnou Plíškovou.

Markéta Vondroušová
zdroj: Reuters autor: VINCENT KESSLER

Dvacetiletá Vondroušová hrála zápas naposledy koncem února v Dauhá. Od té doby jen trénovala, protože sezonu přerušila pandemie koronaviru. "Mám natažený jeden břišní sval. Tahá mě od rána a nemůžu podávat. Tak jsme se dohodli, že za tohoto stavu je lepší nenastupovat," konstatoval hráčka.

"Docela hodně jsem trénovala a celkově jsem byla asi přetrénovaná. Hrála jsem na tuhle situaci docela dost a asi se to na mně zase podepsalo."

Poprvé bolest ucítila minulý čtvrtek. "Hrála jsem dva sety, zkoušela jsem to a pak mě to začalo trochu táhnout. O víkendu a v pondělí jsem měla pauzu. V úterý jsem to zkusila, při hře mě to nebolí, ale při servisu jo a bez servisu asi úplně hrát nemůžu. Nechci si to dodělat, zvlášť když jsem ve čtvrtek měla hrát s Kájou Muškou (Muchovou)," řekla svěřenkyně Jiřího Hřebce a Jana Hernycha.

Podle fyzioterapeuta má mít klid do neděle. "Budu chodit každý den na fyzio a jinak nic. Snad to bude po pár dnech dobré," doufá Vondroušová, která by si příští týden ráda zahrála úvodní díl soutěže družstev tenisového svazu s názvem: Barvy pro budoucnost a poté charitativní Tipsport Charity Cup, v kterém se proti sobě postaví týmy Karolíny Plíškové a Petry Kvitové. "Holčičí Laver Cup. Chtěla bych hrát, protože už mi docela chybí zápasový stres," přiznala Vondroušová.

Vondroušová přivítala i myšlenku souboje českých a slovenských reprezentačních družstev 4. a 5. července. "To je dobrý, aspoň se konečně něco děje," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články