Hlavní navigace

Google, Sony a další firmy kvůli rasovým nepokojům ruší plánované akce

3. 6. 2020

Sdílet

 Autor: Radan Dolejš
Na nové informace o Androidu 11 nebo PlayStationu 5 si budeme muset počkat. Důvodem jsou rasové nepokoje, které otřásají Spojenými státy.

Tento týden měl Google oficiálně představit Android 11. S ohledem na nemožnost konání veřejných akcí z důvodu hygienických opatření se tak mělo stát prostřednictvím YouTube streamu. Ani k tomu ale nedojde.

Důvodem jsou protesty, které otřásají Spojenými státy po smrti afroameričana Geroge Floyda, který zemřel v důsledku hrubého policejního zacházení.

„Teď není čas oslavovat,“ uvedli vývojáři Androidu na Twitteru. Náhradní datum pro představení nové verze systému nezveřejnili, další novinky se prý dozvíme „brzy“.

příloha_ovladnete_sva_data

Představení Androidu 11 však není jedinou akcí, která byla kvůli rasovým nepokojům zrušena, respektive odložena. Společnost Sony prozatím odpískala na čtvrtek 11. června plánovanou akci, na které chtěla představit další detaily týkající se PlayStationu 5. Sice explicitně neuvedla nepokoje jako důvod, ale podobně jako Google zmínila, že by „nebylo správné slavit“, protože je třeba „vyslechnout důležitější hlasy“.

Jen pár hodin po prohlášení Sony se ozvala také společnost Activision, která odložila vydání nového obsahu pro herní sérii Call of Duty. Electronic Arts pro změnu odložili představení sportovního titulu Madden NFL 21 s tím, že „stojí za afroamerickou/černošskou komunitou“ a že „o fotbalu si promluvíme později“.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku