3. 6. 2020

S lupou do historie: The Practice

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Practice (Advokáti) 1×01: Pilot?

plakát

Základní údaje

Název The Practice (Advokáti)
Žánr Drama, Krimi, Právnický
Stanice ABC
Vysílání 1997–2004
Počet sérií 8
Premiéra 4. 3. 1997
Délka pilotu 42 minut

O čem to je?

Pro právnickou firmu Roberta Donnella je každý případ důležitý. I když nemůžou vyhrát každý soud, bojují právníci za spravedlnost až do vynesení rozsudku… a někdy i potom. Často se ale dostávají do konfliktu právní etiky s osobní morálkou.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Právnická várka seriálů pokračuje, tentokrát je to ale návrat trochu víc zpět. Mám pocit, že tento pilot mě tak nějak rozbil. Jsem rozpolcený mezi pocitem, že se mi to líbilo a že to bylo nijaké. A strašně rád bych to uzavřel tím, že jde o stáří seriálu, abych potěšil i naše čtenáře, kteří by si zase pro jednou užili moment „nezná a ještě se mu nelíbí staré kousky“, ale mám obavu, že některé věci by neměly šanci fungovat ani dnes. Na druhou stranu 8 sérií… no, tak si pojďme rozebrat ten pilot.

Pro mě bylo dost velké mínus, jak bylo celou dobu kladeno strašně moc důrazu na hlavní případ Bobbyho, a zbytek tu měl jen takový okrajový prostor, takže neměl moc šanci cokoli předvést. Jednak to asi bylo i případy samotnými, zda bylo co řešit nebo ne, ale ona i ta neuspořádanost (teď nemyslím ten nepořádek, který je v průběhu pilotu také rozebírán) mi tu dost překáží. Skáče se tu z jednoho na druhé, věci působí jako výplňová vata a nikam nesměřuje. Na druhou stranu se mi líbila ta energie u soudu, prožíval jsem to a doufal v uspokojivé zakončení. Ten drive a přestřelku jsem si vysloveně užíval.

Obsazení bylo skvělé, plejáda všech možných hvězd pozdějších let, ale za mě je prostě potřeba vyzvednout hlavně tři jména, Patricia Belcher, Edward Herrmann a Linda Hunt jako soudkyně, v této roli ji fakt žeru (ne že by v jiné ne). U některých postav by mě vývoj docela zajímal, hlavně ten prozatím nevyužitý potenciál, pokud tam vůbec je.

I přes akčnost a obsazení jsem z pilotu nebyl až tak unešený a do dalšího sledování se rozhodně nechystám. Ale seriál má určitě šanci získat nové diváky i nyní po letech, protože i když jsou tu nedostatky, alespoň je v dalších sériích co zlepšovat. A přeci jen je tu i pár kladů.

  • obsazení (Belcher, Herrmann, Hunt)
  • drive u soudu
  • nekonzistentnost
  • výplňové příběhy
70 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Musím říct, že pilot byl příjemnou zvukovou kulisou, nebo-li podkresováním, jak tomu říká Fruiko. Občas jsem se koukl i kdo na obrazovce momentálně je a musím říct, že tam každou chvíli byl někdo, koho jsem už někde viděl. Ať už šlo o hlavní postavy, nebo i ty vedlejší, takže obsazení se mi tu hodně líbilo. Další skvělou věcí bylo to, že seriál nešel do nějakých šílených právničin, takže jsem se na něj nemusel příliš soustředit a všechno jsem pěkně pobral. Většinou totiž vedu multitasking a seriál mi běží na jedné straně obrazovky a na druhé dělán něco jiného.

V pilotu jsme viděli dva aktivně vedené případy a jeden, který se teprve rozjede, takže je to vážně ideální na binge-watching. Tady doufám, že je tak seriál strukturovaný, jelikož už jsem se jednou takhle po pilotu spletl a po shlédnutí druhé epizody jsem šel celý názor přepisovat. Kdybych tedy měl několika násobně víc volného času, tak bych se na seriál podíval, ale to, že má osm řad, je pro mě neskutečně odrazující.

  • ideální na podkresování a binge-watching
  • plno známých tváří
70 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu