Společnost Impossible Foods dosáhla ve sporu o porušení práv ke své obchodní značce, který vede v Evropské unii, vydání předběžného soudního opatření

• Oprávněný soud Evropské unie rozhodl ve sporu o porušení práv k obchodní značce, který vede firma Impossible Foods vůči největší potravinářské společnosti na světě - Nestlé, ve prospěch společnosti Impossible Foods


• Na základě soudem vydaného předběžného opatření nesmí evropské pobočky firmy Nestlé v Evropě prodávat své produkty pod značkou „Incredible Burger (Neuvěřitelný burger)“ a pokud produkty pod touto značkou nestáhne, vystavuje se riziku pokuty ve výši 25 tisíc Euro za každý den prodeje.


• Společnost Impossible Foods chce chránit práva spotřebitelů na transparentní informování a nakupování a soud se domnívá, že firma Nestlé se svévolně pokusila zmást zákazníky, aby si koupili její výrobek, který imituje obchodní značku firmy Impossible Foods, včetně vzhledu a dalších charakteristických znaků


Oprávněný soud Evropské unie vydal tento týden ve prospěch firmy Impossible Foods předběžné opatření, kterým nařídil globálnímu potravinářskému konglomerátu Nestlé S.A., aby přestal používat název výrobku “Incredible Burger - Neuvěřitelný burger.”


Okresní soud v Haagu vydal 27, května rozhodnutí, že používání značky „Incredible Burger - Neuvěřitelný burger“ v Evropě představuje porušení vlastnických práv firmy Impossible Foods k jejím obchodním značkám ImpossibleTM (Neuvěřitelné), včetně značky Impossible BurgerTM, (Neuvěřitelný burger) a že používání této značky může zákazníky mást.


Na základě předběžného opatření nesmí pobočky firmy Nestlé v Evropě prodávat své výrobky pod značkou “Incredible Burger.” Pokud do čtyř týdnů firma Nestlé s porušováním nepřestane, může být 10 pobočkám společnosti Nestlé, kterých se tento spor týká, uložena pokuta ve výši 25 tisíc Euro na den na jednu pobočku, tedy až 250 tisíc Euro za den za celou skupinu Nestlé, za každý den dalšího porušování práv ke značkám firmy Impossible Foods.


“Zákazníci vyhledávají náš značkový výrobek Impossible Burger, protože se jedná o špičkový a kvalitní výrobek, který je v oblasti potravin z rostlinných zdrojů naprosto jedinečný,“ řekla Dana Wagner, ředitelka právního oddělení firmy Impossible Foods. “Přestože vítáme snahy ostatních společností v oblasti vývoje potravin založených na rostlinných zdrojích, nechceme, aby zákazníci byli mateni kopírováním. Jsme rádi, že soud uznal důležitost ochrany naší značky a podpořil nás v úsilí bránit naší značku před jejím zneužíváním mocným nadnárodním gigantem.”


Inovace, nikoli imitace


Firma Impossible Foods vyrábí maso z rostlinných zdrojů s mnohem menšími environmentálními dopady, než je výroba masa ze živočišných zdrojů, tedy ze zvířat. Tato firma se sídlem ve Spojených státech amerických využívá moderní vědu a technologie k výrobě celozrnných a zdravých potravin, které by dokázaly trvale udržitelným způsobem zasytit stále rostoucí množství lidí na naší planetě.

Impossible Burger z rostlinných zdrojů je u zákazníků z celého světa velice oblíbený díky své unikátní chuti, složení, konzistenci a také způsobu přípravy a vyrovná se burgerům z mletého hovězího masa. Impossible Burger je výsledkem téměř deset let trvajícího výzkumu a vývoje, který probíhal v centrále společnosti v kalifornském Silicon Valley.

Časopis Inc. jmenoval společnost Impossible Foods firmou roku a časopis Time jí zařadil mezi 50 geniálních firem. Firma Impossible Foods má neuvěřitelné portfolio duševního vlastnictví, se stovkami patentů, přičemž další patentová řízení probíhají. Firma se zaměřuje na zkoumání molekulárních základů, chutí, způsobu přípravy a vůní potravin živočišného původu s cílem vytvářet potraviny, které stejně chutnají a stejně dobře se připravují, ovšem bez využívání živočišných zdrojů.

Ve svém rozhodnutí evropský soud uznal platnost obchodní značky Impossible BurgerTM a uvedl, že vizuální, fonetická a koncepční shoda této značky se značkou „Incredible Burger“ firmy Nestlé může zákazníky mást a uvedl řadu důkazů, kdy podobnost těchto názvů zákazníky skutečně zmátla. Soud také poznamenal, že společnost Nestlé, která je největší potravinářskou firmou na světě, se úmyslně pokoušela bránit vstupu společnosti Impossible Foods na evropský trh s cílem využít síly značky Impossible Foods při propagování svých vlastních potravin rostlinného původu pod podobně znějící značkou.


Celou tiskovou zprávu s podrobnějšími informacemi o duševním vlastnictví firmy Impossible Foods a jejím sporu se společnostní Nestlé, najdete zde.


Více informací:

impossiblefoods.com

Twitter

Facebook

Instagram

YouTube

Medium

LinkedIn


Media kit:

www.impossiblefoods.com/media


Přečtěte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200602005187/en/


Kontaktní informace

Keely Sulprizio

keely.sulprizio@impossiblefoods.com

415-656-6811

Zdroj: Impossible Foods

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-potraviny-ekologie-soud-trh-Impossible Foods

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Obchod, marketing
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.