Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Vondroušová nebude hrát ani na Štvanici, zastavilo ji zranění

Start po koronavirové pauze Markéta Vondroušová odkládá. Finalistka loňského Roland Garros, která nehrála minulý týden úvodní turnaji o Pohár prezidenta ČTS na dvorcích Sparty, protože se chystala na maturitu, nyní nebude ani na dvorcích I. ČLTK v Praze na Štvanici, jelikož se zranila. Tenistku, která je na osmnáctém místě světového žebříčku, nahradí ve skupině B Tereza Martincová, která se dnes od 18 hodin střetne s Kristýnou Plíškovou.

Markéta Vondroušová
zdroj: Reuters autor: VINCENT KESSLER

Dvacetiletá Vondroušová hrála zápas naposledy koncem února v Dauhá. Od té doby jen trénovala, protože sezonu přerušila pandemie koronaviru. "Mám natažený jeden břišní sval. Tahá mě od rána a nemůžu podávat. Tak jsme se dohodli, že za tohoto stavu je lepší nenastupovat," konstatoval hráčka.

"Docela hodně jsem trénovala a celkově jsem byla asi přetrénovaná. Hrála jsem na tuhle situaci docela dost a asi se to na mně zase podepsalo."

Poprvé bolest ucítila minulý čtvrtek. "Hrála jsem dva sety, zkoušela jsem to a pak mě to začalo trochu táhnout. O víkendu a v pondělí jsem měla pauzu. V úterý jsem to zkusila, při hře mě to nebolí, ale při servisu jo a bez servisu asi úplně hrát nemůžu. Nechci si to dodělat, zvlášť když jsem ve čtvrtek měla hrát s Kájou Muškou (Muchovou)," řekla svěřenkyně Jiřího Hřebce a Jana Hernycha.

Podle fyzioterapeuta má mít klid do neděle. "Budu chodit každý den na fyzio a jinak nic. Snad to bude po pár dnech dobré," doufá Vondroušová, která by si příští týden ráda zahrála úvodní díl soutěže družstev tenisového svazu s názvem: Barvy pro budoucnost a poté charitativní Tipsport Charity Cup, v kterém se proti sobě postaví týmy Karolíny Plíškové a Petry Kvitové. "Holčičí Laver Cup. Chtěla bych hrát, protože už mi docela chybí zápasový stres," přiznala Vondroušová.

Vondroušová přivítala i myšlenku souboje českých a slovenských reprezentačních družstev 4. a 5. července. "To je dobrý, aspoň se konečně něco děje," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články