Nový šéf Kozla se zaměří na spotřebu vody

blank

Velkopopovický pivovar, který je součástí společnosti Plzeňský Prazdroj, nově povede čtyřiačtyřicetiletý Václav Šimek, který dosud působil jako manažer stáčení v plzeňském pivovaru. Na základě informací ČTK o tom informoval portál Naše voda.

Dosavadní ředitel pivovaru ve Velkých Popovicích, Petr Kofroň, naopak odchází do Plzně, kde již vede závod Prazdroje. Václav Šimek v Prazdroji pracoval jako manažer výroby, hlavní inženýr starající se o energetiku, údržbu a investice a posledních osm let zastával pozici manažera stáčení.

Podle jeho slov ho fascinují nové možnosti snižování spotřeby vody a energií nebo problematika udržitelných obalů. Právě těmto oblastem se chce věnovat i v Popovicích. Výroba českého klenotu však nepatří k nejekologičtějším záležitostem.

Každoročně se k jeho výrobě spotřebuje zhruba 6 miliard litrů vody. „Přibližně čtvrtina spotřeby vody připadá na čištění, ať již lahví, sudů, zařízení a podobně. Voda je také hnacím médiem v potrubí, kterým se dopravuje pivo,“ řekla předloni mluvčí Plzeňského Prazdroje Jitka Němečková. Pivovary se snaží s vodou šetřit.

Scroll to Top