Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pocty pro Black Dogs VŠTE: v Univerzitní hokejové lize kraloval Tomáš Vochozka útočníkům a David Oulík trenérům

Českobudějovický vysokoškolský lední hokej dosáhl na historickou metu – Tomáš Vochozka se stal nejlepším útočníkem a David Oulík nejlepším trenérem nedohrané premiérové Univerzitní hokejové ligy. V ní podceňovaný tým Black Dogs Budweis VŠTE držel po základní části třetí místo. Před startem play off ale sezonu 2019/20 předčasně ukončil nouzový stav, vyhlášený v zemi po propuknutí koronavirové pandemie.

„Je to skvělý výsledek, protože v soutěži jsme nejmenší školou, což ovlivňuje i výběr hráčů – studentů. Ale ti naši měli výbornou partu i vedení. A věřím, že i škola svou cílenou podporou univerzitního sportu k této výborné reprezentaci města a kraje přispěla,“ ocenil týmové i individuální úspěchy rektor Marek Vochozka.

Trenér David Oulík v této souvislosti říká, že přelomová sezona ukázala, jakou má univerzitní sport perspektivu. „Nikdo nevěděl, co od tohoto projektu čekat – a stala se z něho velmi hodnotná soutěž. Sportovně i společensky. Zájem ji hrát mají další čtyři univerzity, ale místo je zatím jen pro dvě, aby se počet týmů zvýšil na deset,“ uvedl David Oulík. Ten věří, že jeho svěřenci mohou dosáhnout až na Palachův pohár pro njlepší tým play off. „Klukům věřím, a proto si klademe odvážně a nevyšší cíle,“ říká.

Mužstvu Black Dogs věří i jeho elitní útočník Tomás Vochozka, studující na VŠTE obor Ekonomika podniku.  V odehraných 16 ligových zápasech dal 11 gólů a dělil se o první místo v tabulce střelců.

„V univerzitní lize chci zůstat. Je to výborná možnost jak hrát kvalitní hokej a vystudovat vysokou školu,“ říká talent, který se právě proto před sezonou vrátil do Českých Budějovic z USA, kde měl stejnou možnost. „Ten projekt se mi velmi líbí. Věřím, že půjde ještě nahoru. Je na co se těšit a jsem rád, že kvůli hokeji jdou VŠTE studovat i kluci, co by mohli hrát třeba vyšší amatérské soutěže. Školu ale nejde hodit za hlavu - každý semestr musíme prokázat své studijní výsledky,“ uzavřel.

Trofeje předával šéf hokejového svazu Tomáš Král v pražské Síni slávy českého hokeje, kde se sešlo vedení UHL, její sponzoři, zástupci univerzit a jejich týmů, aby udělali tečku za prvním rokem. Mistrovský pohár převzali hokejisté Engineers Prague, vítězové základní části, v níž se odehrálo celkem 80 utkání.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VŠTE

Štítky Black dogs, hokej, VŠTE, Univerzitní hokej, trenér, soutěž, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Marek Vochozka, Madeta Motor České Budějovice, Engineers Prague, Tomáš Král, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pocty pro Black Dogs VŠTE: v Univerzitní hokejové lize kraloval Tomáš Vochozka útočníkům a David Oulík trenérům  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.