Jde do tuhého! Češi dnes na esportovém MS zabojují o semifinále

Česká dvojice gamerů ve složení Josef "Pepcastachurcik“ Stachura (PS4) a Jaroslav "Jarin“ Řehoř (XBOX) dnes od 18:00 sehraje čtvrtfinálové utkání mistrovství světa ve hře NHL20 proti Švédsku. Za favorita je považován skandinávský celek, nicméně Češi určitě svým sokům nic nedají zadarmo.

Švédové v osmifinále oficiálního mistrovství světa ve hře NHL20 organizace IIHF porazili Italy jasným rozdílem 28:10. Čechy nečeká nic jednoduchého, i sázkové kanceláře se přiklánějí na stranu skandinávské reprezentace ve složení "Sebbelarsen" a "Eken". 

„Času na přípravu moc nebylo, ale trénoval jsem dvě až tři hodiny denně. Pouštěl jsem si i záznamy zápasů Ekena, abych se alespoň trochu připravil na jeho styl hraní," nechal se slyšet před čtvrtfinále Jaroslav "Jarin“ Řehoř. 

Právě "Jarin" nepůsobil proti Bělorusku, se kterým Češi sehráli osmifinále, vůbec jistě. První zápas v roli jasného favorita dokonce prohrál.

„Děkoval jsem "Pepčovi", protože můj výkon nebyl ideální. Pokud se bude opakovat proti Švédům, tak to rozhodně nedopadne dobře," sype si popel na hlavu Řehoř a poukazuje na to, že díky skvělým výkonům jeho spoluhráče Stachury si Češi připsali nad soupeřem z východu Evropy výhru 19:9. 

„Je rozdíl, pokud hrajete o medaile nebo vypadnete ve čtvrtfinále."

Dvojice gamerů se dostala do podobné situace jako každý rok česká hokejová reprezentace, protože i pro ni rozhoduje o úspěchu a neúspěchu na MS postup skrz čtvrtfinále. „Je rozdíl, pokud hrajete o medaile, nebo vypadnete ve čtvrtfinále. Nicméně poté, co nám bylo do pavouku nalosováno Švédsko, jeden z favoritů na celkové vítězství, jsem si říkal, že semifinále by bylo obrovským úspěchem," tvrdí "Jarin" s respektem k dnešnímu silnému soupeři. 

Čtvrtfinále proti švédské reprezentaci budete moct sledovat od 18:00 na Twitch kanále IIHF. Duel se bude hrát na čtyři utkání, každý z gamerů odehraje dva zápasy. Skóre se sčítá, vítěz čtvrtfinále narazí v semifinále na lepšího z dvojice Kanada – Slovensko.

Foto: esports.iihf.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz