Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Rekonstrukce přízemního bytu pro mladou maminku

Rekonstrukcí vzniklo z malého panelového bytu stylové místo k bydlení, jedná se malý byt 3 + kk s rozlohou menší než 70 m²
Rekonstrukcí vzniklo z malého panelového bytu stylové místo k bydlení, jedná se malý byt 3 + kk s rozlohou menší než 70 m²

Nový přízemní byt se stal místem pro životní restart mladé maminky se dvěma dětmi. Zaujímá sice vcelku malou rozlohu, přesto v něm vyniknou čistě a minimalisticky zařízené místnosti, které jsou vzdušné a plné světla.

Po životním otřesu se mladá maminka se dvěma dětmi rozhodla opustit venkovský rodinný dům a najít si nové bydlení. Nakonec se jí podařilo sehnat byt v panelovém domě, který je nedaleko jejího pracoviště a navíc má i krásnou předzahrádku.

Malý, ale vzdušný byt

Už ve fázi poohlížení se po novém bytě byla mladá maminka v kontaktu s architektkou Alžbětou Vrabcovou a Robertem Martinčekem ze studia DMAE. Počítala totiž s tím, že se vybraný byt bude muset v případě nutnosti zrekonstruovat. Měla radost, když narazila na přízemní byt v panelovém domě. Moc si totiž přála, aby si v blízkosti svého bydlení mohla užít alespoň předzahrádku. A vůbec jí nevadilo, že je byt vcelku malý. Podélná dispozice se vstupem směřujícím doprostřed totiž velmi napomohla tomu, aby i malé místnosti bytu plně vynikly. Interiér tak působí neskutečně vzdušným dojmem.

Stylový interiér bytu působí odlehčeně, zároveň však útulně a nadčasově
Stylový interiér bytu působí odlehčeně, zároveň však útulně a nadčasově

Uspořádání bytu

Pomyslným středobodem bytu je chodba, která jej rozděluje na dvě části. Obytnou část tvoří kuchyně propojená s obývacím pokojem a vstupem do předzahrádky. Odpočinková část sestává ze dvou pokojů. Koupelna je stejně jako toaleta velice úsporná, přesto zaujme svým zajímavým designem. Na to, že byt zaujímá plochu o velikosti 70 m2, nepůsobí vůbec stísněně. Stojí za tím chytře řešené úložné prostory, správná kombinace barev i čistý minimalistický styl.

Přečtěte si také

Domov plný barev

Menší světlý byt se spoustou úložného prostoru, praktický, ale zároveň hravý. Tak by se dalo popsat bydlení, které si dnes ukážeme. Inspirovat se můžeme svěžími nápady a neotřelými barevnými…

Bílá barva a černé kontury

Významnou roli v interiéru hraje bílá barva. Dává o sobě vědět v případě sádrové omítky, obkladů či látky s tkanou strukturou. Šedá kuchyně tak na jejím pozadí velmi pěkně vynikne. Interiér přitom zajímavě dokresluje černá linka na všech kovových prvcích - na kohoutkách v koupelně, na podnoží stolu či na kovové lampě na stěně. Všechny prvky jsou přitom vyrobeny na míru, snad proto působí tak atypicky. Krásná truhlářská práce je patrná především u kuchyňské linky, vestavěných skříní či stolů. Z konstrukčního hlediska je v interiéru jistě nejzajímavější jídelní stůl. Není divu, že se posezení u něj stalo nejmilejším prostorem celého bytu, v němž rodina tráví většinu svého času.

Rekonstrukce přízemního bytu pro mladou maminku

Dřevěné podlahy

Kombinaci bílé, šedé a černé barvy v interiéru zjemňuje světlý odstín dřeva, který je patrný zejména na parketách. Právě jemné světlé tóny a dřevěné parkety patří mezi zásadní body, na kterých se majitelka a architekti shodli. Povrch podlahy tak náleží mezi další významné a v interiéru velmi dominantní prvky. Vzhledem k tomu, že důkladná rekonstrukce zahrnovala i výměnu všech rozvodů včetně podlahového topení, bylo nutné zvolit kompromis. Nejedná se tedy o masivní podlahu, ale o třívrstvé lamely, které jsou skládané tradičním stromečkovým způsobem.

Na vcelku malém prostoru tak vzniklo moderní bydlení, které zaujme nadčasovostí a vzdušným dojmem. V příjemné paletě klasických barev poskytuje příjemné útočiště doplněné o vytouženou předzahrádku.

Zdroj: www.dmaearchitects.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock