USA: Frustrace z vraždy, o které nic moc neví

Policie

Amerikou aktuálně zmítají nepokoje. Stačí se podívat na záběry z různých velkoměst. Poměrně rychle zjistíte, že situace není zrovna růžová. Ano, záminka se opět našla. Bílý policista, mimo jiné s 26 přestupky brutálně usmrtil občana černé pleti. Velmi nepříjemná a politování hodná událost, která se stala v Minneapolis. Bezesporu selhání jedince, který měl být popravu potrestán. Co všechno ale tato událost vyvolala?

Rabující davy na druhé straně USA

Po celých Spojených státech amerických se zvedla vlna nevole. Ale nezdravé nevole. Rabující davy si otevřely luxusní obchody v Beverly Hills a mnohde jinde. Demokracie po americku. Lidé, kterým vůbec nejde o nějakou spravedlnost, ale o násilí a vlastní prospěch. O zapalování cizího majetku ani nemluvě.

Trump chce být nekompromisní

Ať je americký prezident jakýkoli, představte si, že by někdo v rámci svobody a práva začal devastovat vaši dlouhá léta budovanou firmu. Asi byste ho chtěli zabít. Prezident USA poslal na davy v uvozovkách jen národní gardu a policisty vybavené slzným plynem a zbraněmi s gumovými projektily. Občané vybíjející vlastní frustraci na majetku jiných si toto bezesporu zaslouží. Pokud bychom se k nim chovali demokraticky, půjdou si povyrazit zase.

Demonstrovalo se i ve Francii

Ano, americká záminka protestů už dorazila i do Paříže. Dokonce se tady také zprvu poklidná demonstrace změnila na násilnosti. Nedávno tady protestovaly žluté vesty. Tehdy alespoň části z nich ale o něco šlo. Obhajovat je ale také nehodláme. Kdo nakonec utrpí? Obyčejný občan. Samozřejmě. Škody se musí z něčeho zaplatit. Logicky z veřejných zdrojů. Máme velké štěstí, že tato velké extrémistické skupiny u nás nejsou. I proto můžeme doufat, že jakékoli protesty a revoluce budou na našem území v uvozovkách jen sametové.  

Zdroj náhledového obrázku Pixabay.com

Radek Štěpán

Peníze mě fascinují a zajímají. Něco o nich vím a rád se s vámi o vše podělím.