Justice League
84/100 - 38×

Justice League

Superman, Batman, Wonder Woman a další. Superhrdinská týmovka Justice League chrání svět na stránkách DC Comics už od roku 1960 a nyní přichází na filmové plátno v novém projektu, díky kterému všechny tyto superhrdiny konečně uvidíme pohromadě!

USA | 2013 | Vysílá se
žánr
Akční, Fantasy, Komiksový
hrají
Henry Cavill, David Corenswet (Superman), Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Viola Davis (Amanda Wallerová), Jai Courtney (Kapitán Boomerang), Jason Momoa (Aquaman), Jeffrey Dean Morgan (Thomas Wayne), Lauren Cohan (Martha Wayne), Diane Lane (Martha Kent), Kevin Costner (Jonathan Kent), Robin Wright (Antiope), Ewen Bremner (Charlie), Connie Nielsen (Hippolyta), Danny Huston (Erich Ludendorff), Saïd Taghmaoui (Sameer)

Možný Ayer Cut, film s Harley Quinn a další novinky z DC Entertainment

Možný Ayer Cut, film s Harley Quinn a další novinky z DC Entertainment

Uvedení Zack Snyder's Justice League na HBO Max znamená jediné, a to že Warneři postupně začínají odhalovat své další plány vesmíru DCEU. V minulých dnech se na internet dostala velká nálož novinek, kterou vám nyní přehledně přinášíme.

8 2
3.6.2020

Ve Snyder Cutu uvidíme další scény s komisařem Gordonem 

J.K. Simmons si ve Whedonově verzi snímku Justice League zahrál ve třech krátkých scénách Jamese Gordona a v novém střihu Zack Snyder's Justice League by měl dostat větší roli. Prozatím nevíme, zda se podíváme do útrob GCPD či nás čeká další konfrontace tohoto protřelého policajta a Ligy, ani zda si Simmons ještě někdy Gordona zahraje. Vzhledem k tomu, že v chystaném snímku The Batman si kapitána Gordona zahraje Jeffrey Wright, není Simmonsovo pokračování v roli moc pravděpodobné.

Gordon se objeví v Zack Snyder's Justice League. Foto: Warner Bros.

Bude Cavill dotáčet některé scény pro Snyder Cut?

Henry Cavill se konečně vrací jako Superman a aktuálně jedná o dalších angažmá v DC filmech. Podle všeho se neobjeví ve snímcích The Flash ani Black Adam, k roli by se ale mohl vrátit už v dotáčkách scén ze Zack Snyder's Justice League. Herec samozřejmě vystupoval už ve Whedonově verzi, kde hrál s knírem, který byl následně digitálně smazán. To se Snyderovi moc nelíbí a rád by Henryho scény přetočil. Doufejme tedy, že se to tentokráte povede.

Cavill bude asi dotáčet některé scény. Foto: Warner Bros.

Hudbu ke Snyder Cutu nahraje Junkie XL

Nizozemský rodák Tom Holkenborg alias Junkie XL spolupracoval s Hansem Zimmerem už na hudbě k Batman v Superman: Dawn of Justice a Snyder si ho původně vybral i coby skladatele k Justice League. Po nahrazení Snydera Whedonem ale dostal Junkie výpověď a hudbu k tzv. Josstice League složil nakonec Danny Elfman, který ovšem mnohdy použil své starší motivy, například z filmu Batman. K Zack Snyder's Justice League se ale vrací Junkie XL a slibuje vydatný hudební zážitek.

Junkie nachystá hudbu ke Snyder Cutu. Foto: Warner Bros.

Natáčení The Batman pokračuje

Kvůli koronaviru se v Británii na čas zastavilo všechno natáčení, což se dotklo i očekávané sólovky The Batman, kde kápi Temného rytíře navlékne Robert Pattinson. K natáčení se vrátila většina hvězd a představitel Riddlera Paul Dano krátce popsal svou postavu coby kombinaci toho nejlepšího, co jsme prozatím od tohoto zloducha ve filmovém a seriálovém světě viděli. Reeves prý napsal nesmírně temné a chytlavé dobrodružství, jež konečně ukáže Batmana světu jako nejlepšího detektiva.

Nového Batmana uvidíme v kinech v říjnu 2021. Foto: Warner Bros.

David F. Sandberg vtipně přidal Henryho Cavilla do závěrečné scény snímku Shazam! 

Když je Cavill konečně zpět ve své nejslavnější roli, dovolil si režisér snímku Shazam! přidat ho do závěrečné scény. Místo Muže z oceli bez tváře tak na oběd s Freddym a Captainem Marvelem dorazil Superman z DCEU.

Režisérský střih Suicide Squad

Podobně jako Zack Snyder ani David Ayer nebyl nikdy spokojen s kinoverzí svého snímku Suicide Squad. Tzv. Ayer Cut, tedy pravá verze plná nových scén s Jaredem Letem jako Jokerem a odhalující Slipknotův příběh, existuje a Warner Bros. ji má k dispozici. Vydání této verze už stihli podpořit Snyder i režisérka Birds of Prey Cathy Yan. Uvidíme tedy Ayer Cut na HBO Max?

Leto jako Joker natočil mnohem více scén. Dočkáme se jich? Foto: Warner Bros.

Další snímek s Harley Quinn

Harley Quinn v podání Margot Robbie letos sice v Birds of Prey moc nezazářila, i tak ale studio Warner Bros. rozpracovává další snímek s touto potrhlou antihrdinkou v hlavní roli. Už dříve se mluvilo o snímcích Joker vs. Harley, Birds of Prey 2 i Gotham City Sirens. Uvidíme tedy, který z těchto filmů Warneři nakonec uvedou.

Letos Harley ztvárnila hlavní roli v Birds of Prey. Foto: Warner Bros.

Patty Jenkins a její další plány

Coby režisérka Wonder Woman i sequelu Wonder Woman 1984 patří Patty k nejúspěšnějším tvůrcům v rámci DCEU. Druhý jmenovaný snímek čeká debut v srpnu a očekává se další warnerovský hit. Patty už nyní rozplánovala třetí díl Dianiných dobrodružství a dočkáme se i spin-offu o Amazonkách, který Patty napíše a nechá ho natočit nějakou mladou režisérkou. Patty rovněž oznámila, že dříve ji WB nabídlo i režii Justice League, ona sama ale touží nadále rozvíjet Dianin příběh.

V dalších filmech uvidíme i Antiope. Foto: Warner Bros.

Superman a Damon Lindelof?

I když to s další sólovkou Supermana prozatím nevypadá moc růžově a postava nejspíše dostane podobnou úlohu jako Hulk v konkurenčním MCU, stejně se na internetu objevilo několik zpráv, že showrunner seriálu Watchmen dostal za úkol připravit další supermanský film. Byl by pro kryptonského hrdinu ten pravý?

Lindelof loni zazářil seriálem Watchmen. Foto: HBO, Warner Bros. TV

Co nového u New Gods?

Ava DuVernay se na svých sociálních sítích aktuálně věnuje spíše odsuzování rasismu než svému kirbyovskému dílu, přesto to vypadá, že New Gods se pomalu ale jistě hýbou kupředu. Už delší dobu víme, že padouchy filmu budou zloduši z planety Apokolips pod vedením Darkseida a jeho fúrií a budou zatápět hrdinům z New Genesis. Ava potvrdila, že jednou z hlavních postav bude i All Widow, vědma z druhé jmenované planety, jež by měla sehrát důležitou roli.

Ve snímku New Gods uvidíme i All Widow. Foto: DC Comics

V souvislosti s New Gods se rovněž objevují fanouškovské petice požadující casting Raye Portera, Darkseida ze Zack Snyder's Justice League. K tomuto požadavku se DuVernay ani její spoluscenárista Tom King prozatím nevyjádřili.

Těšíte se na další DC snímky?

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Aktuální film

Aquaman a ztracené království

Režie: James Wan
Scénář: David Leslie Johnson-McGoldrick
Hudba: Rupert Gregson-Williams
Hrají: Jason Momoa (Aquaman), Patrick Wilson (Orm), Yahya Abdul-Mateen II (Black Manta), Dolph Lundgren (Nereus), Nicole Kidman (Atlanna), Temuera Morrison (Thomas Curry), Amber Heard (Mera)

Stopáž: 124 minut

Nejoblíbenější filmy

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Herci

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama