Po skončení zádušní mše se smuteční hosté rozdělili a smutek zažehnávali po svém. Leona Machálková s Pavlem Vítkem a jeho manželem Janisem Sidovským zamířili do nedaleké restaurace Strahovský pivovar, Bára Kodetová s manželem Pavlem Šporclem si v pivovaru nakoupili s sebou domů a vdovec Jan Kolomazník se zlatou urnou a přáteli zamířil do restaurace U Pštrosa v pražských Vršovicích. 

Vdovec Honza se rozhodl, že zapije žal i se svou milovanou Evičkou. Jejich manželství přece jen trvalo neuvěřitelných 36 let a pro Jana byl skon manželky velkou ranou, i když si uvědomoval, jak moc se poslední měsíce trápila bolestí. Když bylo zřejmé, že Eva svůj boj o život nevyhraje, dovolily řádové sestry, aby byl vzdor zákazu návštěv v posledních chvílích u své ženy. Eva tak zemřela v jeho náručí. 

Fotogalerie: Zádušní mše za Evu Pilarovou: Uslzený Dyk…
269 fotografií

Většina smutečních hostů vzpomínala nejenom na pěveckou kariéru Evy, ale i na její kuchařské umění. „Nikdy nezapomenu na její kachnu a lososový tatarák, to uměla Eva nejlíp na světě,“ řekl Blesku před mší operní pěvec Štefan Margita

Kolomazníka na smuteční kar doprovodila dlouholetá kamarádka Zuzana Kardová s dcerou. Honzu se Zuzkou pojí velké přátelství, dokonce společně létali na dovolené, protože Eva Pilarová se bála létat poté, co půlka její kapely zemřela při leteckém neštěstí. Tehdejší partner Kardové Daniel Nekonečný (†52) zase tvrdil, že už se v životě nalétal dost. A tak tahle dvojice společně vyrážela na dovolené do Egypta a podobných zemí. 

VIDEO: Zádušní mše za Evu Pilarovou

6370588:gallery:true:true

VIDEO: Pavel Vítek na pohřbu Pilarové

Video
Video se připravuje ...

Pavel Vítek na pohřbu Pilarové Hana Höschlová, Jan Jedlička

VIDEO: Pavel Šporcl a Barbora Kodetová

Video
Video se připravuje ...

Pavel Šporcl a Barbora Kodetová Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
95 fotografií