Vlci dostanou od svazu výstroj za 200 tisíc! Jsou příkladem, chválí Král

Foto: Karel Švec, Český hokej

Nejen že pro sebe získali cenu a prestiž v evropské konkurenci, ale současně i výborně reprezentovali český hokej. Pilsen Wolves si za to vysloužili další štědrou odměnu.

Klub sídlící na plzeňském zimním stadionu Košutka minulý týden vyhrál cenu Kånken Youth Retention Award za rozvoj mládežnického hokeje v regionu. Ve finále soutěže, kterou prvním rokem vyhlásila Aliance evropských hokejových klubů, předčil finské, francouzské i německé rivaly.

O úspěchu jsme psali v tomto článku.

Za vítězství získali Vlci také finanční odměnu 10 tisíc euro, tedy zhruba 266 tisíc korun. Ale to ještě není všechno. Český hokej ve spolupráci se společností Střída Sport zašle klubu jako poděkování a podporu dětskou hokejovou výstroj v hodnotě 200 tisíc korun!

„Vedení klubu, všem jeho trenérům a spolupracovníkům chci poděkovat,“ říká prezident Českého hokeje Tomáš Král.

„Členská základna našeho hokeje roste, počet nově registrovaných dětí se díky úsilí klubů a akcím jako jsou ‚Pojď hrát hokej‘ nebo ‚Hokejová výstroj nejmenším‘ za poslední čtyři roky zvýšil o 37 procent. Je důležité, abychom pro ně dokázali připravit kvalitní výchovné programy, a Plzeňští Vlci jsou v tomto směru příkladem,“ doplňuje.

Mládežnický klub HC Pilsen Wolves vznikl v roce 2012 a aktuálně sdružuje děti od nejmenších bruslařů po starší žáky. V dalších letech plánuje mít i kategorie dorostu a juniorů.

„Naším cílem je dosáhnout toho, aby se z dětí stávali nejenom dobří sportovci, ale především zdraví a dobře charakterově vybavení jedinci,“ zmínil mimo jiné předseda Petr Jonák v nedávném rozhovoru.

Jak připomněl Český hokej v tiskové zprávě, Aliance evropských hokejových klubů vznikla v roce 2015 a v současnosti sdružuje 88 klubů, účastníků nejvyšších soutěží, ze 13 zemí včetně České republiky. Prezidentem aliance je Marc Lüthi ze Švýcarska, viceprezidenty Hakan Loob ze Švédska a Jürgen Arnold z Německa.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz