Hvězda ze Slunečné Eva Burešová se promění v legendární Roxanu

Zatímco v seriálu Slunečná obléká herečka Eva Burešová kárované košile, džíny a boty do bláta, v Divadélku Radka Brzobohatého se na ni usmálo štěstí v podobě krásných šatů. Na divadelní prkna se opět vrací hudební adaptace příběhu o Gaskoňci s velkým nosem – Cyrano, kde si hvězda Slunečné střihne krásnou Roxanu.

Příběh nešťastně zamilovaného Cyrana do své krásné sestřenice Roxany, která ovšem touží po mladém a pohledném Kristiánovi, znamená pro Evu Burešovou návrat na divadelní prkna. „Divadlo mi hrozně chybělo, stejně i diváci, a těším se, až budeme zase spolu. Musím říct, že mě to moc baví. Kostýmy jsou nádherné a já se po dlouhé době cítím zase jako princezna,“ usmívá se herečka, která se ke své roli vrací po šesti letech. „Je to víc činoherní role a musím se přiznat, že text jsem oprašovala lehce. Pamatovala jsem si to všechno. Takže zkoušení je pro mě jednodušší.“

Kdyby si sama herečka měla vybrat mezi Cyranem a Kristiánem, sáhla by samozřejmě po Cyranovi. „Nezáleží mi na tom, jak druhý vypadá. Důležitější je pro mne jeho charakter, ale Roxanu chápu. Chtěla mít vedle sebe hezkého muže, je mladá…“ přemýšlí Eva Burešová, která tak bude část prázdnin trávit mezi ateliéry seriálu Slunečná a divadelními prkny. Premiéru Cyrana chystá Divadélko Radka Brzobohatého na 16. září 2020.

Foto: TV Prima