Panáček v reality show

MasterChef 2020 (24): Pravá cikánská kuchyně

3. Červen 2020 | napsal(a): | reality show: MasterChef Česko

mch2020
Dnešní díl bude ve znamení pravé cikánské kuchyně, ve které se podíváme na to, jak si soutěžící poradí s tradičními rozmanitými recepty. Komu se nebude dařit a který člen červeného týmu soutěž opustí?

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

MasterChef Česko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 17
1
Lukša
Reagovat

Jitce dneska zlomil vaz ten přístup, kdyby nebyla při vaření tak odevzdaná, tak by jí porota podržela. Takhle i když třeba její pokrm nebyl nejhorší, tak porotci dali přednost Pavlovi, který sice zmatkuje, ale pořád ještě se snaží.

2
Wally
Reagovat

@Lukša: On měl hlavně lepší první jídlo, takže to mu taky asi pomohlo. Ono to bylo dost jasné celý díl, jak ji komentovali porotci i balkon.

3
libena
Reagovat

@Lukša: no bude to nejspíš pravda. když jitka v komentu řekla, že přišla vyhrát a když nevyhraje, tak ať jde hned, bylo mi jasné, že končí. nechápu proč, ona se takhle předtím nechovala, naopak byla sebevědomá až dost…škoda, měla jsem ji ráda.
a mám radost, že jde pája dál, baví mě
ivka u mě naopak klesá a klesá
a když jsem v ukázkách uslyšela od pavlíny zase sprosté slovo, hned mi vyskočila husí kůže, brrr

4
Nika
Reagovat

Já si nemyslím, že se u Jitky jednalo o odevzdání, spíš se zakonzervovala v soustředění se a nechtěla se nechat ničím stresovat a rozhodit. Někdo takto ve vypjatých situacích reaguje a docela to chápu. Nakonec všechno stihla, ať už výsledek třeba nedopadl podle očekávání.
Oddechla jsem si,že Pája jde dál. Zato Ivka mě vytáčí čím dál víc, já ten její afekt a rozhňácanou mluvu opravdu vůbec nedávám.
Pavel měl první jídlo výborné, Jitka horší, takže závěr byl jasně předvídatelný.
Příště to bude asi dost na ostří nože, podle ukázek jsou všichni dost zdrblí…jsem zvědavá, jak dopadne Pavlína, když budou po delší době každý za sebe.

5
Crew
Reagovat

Spravne je ciganska kuchyne btw. Ten vas prazskej slang trha usi i oci.

6
Lady XL
Reagovat

taky si nemyslím, že by Jitka byla odevzdaná, byť tak mohla působit. Ale byla prostě soustředěná, nebo holt na ni padla únava. Je mi to líto, že vypadla ona a vůbec i to, že byl v poslední dvojici i Pavel. Raději bych oželela Chilly či Ivku. No nevím, pojmout cikánskou kuchyni po asijsku… Já bych rozhodně Chilly nevyhodnotila mezi nejlepšími, protože jakmile do toho nemůže dát Asii, tak to nemá tak vychucené, jak bývá potřeba. Zajímavé, těšila jsem se z jejího návratu, ale hned od prvního vaření mi nějak není po chuti. A proboha, snad nebude následovat předchozí výherkyni!! Tolik toho tedy fakt neumí!! Jo a pohled na Ivku – no prostě to moc nedávám :-(. Kroutí pusou, mluví rozplizle, dá-li se to tak říct, jako nějaká holčička.

7
Pattrick
Reagovat

Achjo, moje favoritka vypadne hnedka po návratu vypadlíku, to je snad zlej sen, že se tam drží lidi jako Pavlína, Pavel, Ivka… Já věřil v to, že ve finále bude boj mezi Jitkou/Pepou/Berkym… Zase se jim Jitka nehodila do dalších dílů. A také si myslím, že spíš byla soustředěná a koncentrovaná na úkol.. achjo

8
Mila1
Reagovat

Taky jsem smutná. Jitka byla moje favoritka, spolu s Romanem a Pepou, ikdyž ten se mi v kančí epizodě moc nelíbil. U Jitky jsem oceňovala, že vždy v klidu jela přesvědčeně svou verzi a nenechala se rozhodit ani porotci. Jestli byla včera apatická? To opravdu nevím. Ty blumy, co vyfasovala, nebylo zrovna to nejlepší, hlavně, když nemohla použít pudink, jak byla zvyklá. Ale určitě tam měli Solamyl, tak to mohla nahradit.

U Pavla už od začátku cítím, že je příliš zaměřený na detail a ne vždy si správně rozvrhne čas, který k tomu potřebuje. Taky si nevzpomínám, že by někdy vedl tým jako kapitán. Tam by se ještě víc ukázalo, že největší jeho slabinou je organizování práce.

K Chilli – jsem na rozpacích, už mi není tak sympatická jako na začátku a radši bych místo ní viděla v soutěži Jitku. Ale pořád radši Chilli než Pavlínu, která je na balkoně nějak moc často, aniž by si to zasloužila.

Ivku jsem dlouho tolerovala, ale včera už mi byla protivná. Taky mi přijde, že víc mluví o tom, jak úžasně navařila než to potom odpovídá výsledku. Holt se snaží prodat své zboží za každou cenu… :-)

Pokory Páji si nešlo nevšimnout. A sluší mu. Z nepříjemného až arogantního mamánka se stal snaživý a milý pracant, který si zvykl na balancování na hraně vypadnutí a přestal se z toho nervovat a o to víc se snaží vařit. A vyplatilo se to.

Jinak – sleduju Master Chefa přímo, ne zpětně, a včera přesáhl čas vložených reklam zřejmě čas vlastního pořadu. Nechutné.

9
Johana
Reagovat

Tentokrát půjdu proti proudu, protože vypadnutí Jitky mi vůbec nevadí. Já z ní od začátku cítila tvrdohlavost, umanutost a dobře skrývanou aroganci. Přesvědčena o své neomylnosti si nikdy nenechala poradit a ne vždy to dopadlo dobře.

Čím dál víc přeji vítězství Pavlovi. Hrozně bojuje s časem, ale kuchařská fantazie, kreativita a cit pro kombinace surovin mu fakt nechybí.

A opět novinka od pánů porotců a to že jahody se nesnáší s hořkou čokoládou…já byla celý život přesvědčena o opaku.
A Ivka ať už vyplivne ten horký brambor z pusy, vůbec ji není rozumět.

10
Mila1
Reagovat

@Johana: To nesouhlasím – Jitka rozhodně arogantní nebyla, na to jsou tam jiní adepti, tedy spíš jedna adeptka. Jitka si mohla dovolit jet podle svého přesvědčení, protože na to měla. A měla i ohromné organizační schopnosti. Když už se to tak nešťastně sešlo a měl vypadnout jeden ze dvojice Pavel-Jitka, tak bych nechala postoupit Jitku, protože Pavel strašně zmatkoval ( a ne poprvé). Jeho jídla byla sice originální, krásně nazdobená, ale vždycky za cenu strašných nervů, zda to stihne. Dokážu si ho představit jako kuchaře – umělce, ale rozhodně ne jako Masterchefa, který musí umět i správně si čas rozvrhnout a neztrácet hlavu. Pokud bych někoho ze včerejších nechala vypadnout, byla by to Ivka nebo CHilli.

11
Joel
Reagovat

@Johana: masterchefa mám občas zapnutého jako kulisu a zrovna jsem právě zaznamenal tuhle hlášku – že jahody a čokoláda ne – což mě přímo šokovalo protože já osobně třeba nesním čokoládový fondant a podobné dezerty, pokud mi němu nedají právě jahody nebo jiné červené ovoce. Snad vyvážená chuť sladkosti, hořkosti a kyselosti ne? Jak Přemek furt hlásá. I následné googlení mě akorát utvrdilo v tom, že je to naopak ovoce, které hořkou čokoládu příjemně doplňuje, tak nevím, jestli to porotci malinko nepřehnali.

12
anonym
Reagovat

@Johana: Já jsem taky ráda, že tam už není, nejsi v tom sama :-)

Čokoláda a jahody, to jsem nepochopila. Vždyť je to ideální kombinace a v tom případě by se měly zavřít všechny cukrárny:-)
Porota občas neví, čí je, například asijské závitky Chilli, to byla patlárna, ona ani nic jiného než asijské jídlo udělat neumí a šup s ní na balkon.

Ivka a její obličej je něco nepřekonatelného, snad už i vulgarita Pavlíny je snesitelnější než se dívat na Ivku a její mimiku, případně na grimasy Chilli, to je taky zážitek.

Stejně držím palce chlapům, všem, kteří tam zůstali a ženský můžou v klidu jedna za druhou odcházet domů:-)

13
J
Reagovat

Jitky vypadnutí mě mrzí, byla dobrá, líbilo se mi, že si jela to svoje, ač s ní porota ne vždy souhlasila a ne vždy to vyšlo (někdy postoupila s jídlem mezi prvními, jindy bojovala o postup). Myslím, že spíš ležela trochu v žaludku porotcům, právě proto, že si jela to svoje a nenechala se rozhodit, ani když trvali na svém, že to má udělat jinak (ale samozřejmě taky někdy poslechla, třeba když jí radil Punčochář, ať dá maso na víc stupňů atd). Teď jí třeba cpali, že rezignovala. Taky si myslím, že to nebyla pravda a sama se jim snažila vysvětlit, že to jen tak vypadá, že se soustředí – a nakonec i to jídlo zvládla, možná ne tak, jak chtěla, ale zvládla…
Řikal jsem si, že už jí chtěli vyhodit kolikrát, ale nešlo to, že jí neměli na čem nachytat. Teď přichází ten paradox navrátilců. Jitka by vlastně vypadla jako sedmá, ale tím, že se tam vrátili minule 3 vypadlíci, tak je zase až na desátém místě z 16ti, což asi trochu zamrzí. Ale tak nějak jsem tušil, že nemá ty atributy vlezlosti Ivky a ukňouranosti, jako Pavlína, aby jí porota pustila daleko. Jak mě minule potěšil návrat Evi, tak mě teď odchod Jitky mrzí… No nenaděláme nic, ale když to tak vidím, tak očekávám Top4 Pavlína, Ivka, Pepa, Pája, což je čtveřice, která mě tam nejvíc irituje

14
Johana
Reagovat

@Joel: souhlasím, že to porotci přehnali tak, jak s tím červeným zelím ke zvěřině. Když se řekne kombinace ovoce a čokolády, pro mě jsou první volbou právě jahody a maliny…a marně přemýšlím, které ovoce se s čokoládou nesnáší.

@anonym: taky myslím, že po prvním úkolu měl jít na balkon jednoznačně Pavel. U Chilli sami porotci říkali, že její jídlo byla spíš fúze cikánské a asijské kuchyně a i když to možná chutnalo dobře, fúze tématem úkolu nebyla.
A mám to přesně tak, i ten Pája by byl pro mě lepší vítěz, než kterákoliv ze zbývajících žen.

15
Ludmila
Reagovat

Postup Chilli na balkon mne překvapil, mělo se jednat o holubky, ne asijský závitek (i když třeba výborný). Jitka dle mne nebyla rezignovaná, ale asi jim nevyhovuje, že nedělá tyjátr na kameru. Její vypadnutí mi nepříjde spravedlivé.

16
Ludmila
Reagovat

Vlastně kauza jahody. Tak nějak matně si vzpomínám, že se předsi jahody máčí do čokolády, takže jsem na jejich poznámku zůstala překvapeně koukat.

17
Leee
Reagovat

Celej ten cikánskej díl byl zvláštní – například jsem nepochopila, že když měli vařit jídlo, který není obecně známý, nedali jim to ani ochutnat :(

Přidat komentář