JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2020 20:38:00

Postup představitelů města Brna nás může stát i samotné konání Grand Prix ČR

Postup představitelů města Brna nás může stát i samotné konání Grand Prix ČR

Jsem nepříjemně překvapen, že se v posledních dnech v médiích neustále objevují spekulace související s konáním Grand Prix ČR.

Bohužel k mému velkému zklamání jsou tyto informace poskytovány představiteli města Brna, a to i přes společnou dohodu, že do uzavření jednání se španělským promotérem společností Dorna Sports, nebude ani jedna z jednajících stran toto téma medializovat. Důrazně se distancuji od tohoto postupu vedení města Brna a způsobu komunikace s panem Carmelo Ezpeletou ve věci budoucnosti Mistrovství světa silničních motocyklů v Brně. V posledních dvou měsících se mi podařilo uzavřít křehké dohody se společností Dorna Sports, která byla ochotna udělat výrazné ústupky z původně stanovené výše zalistovacího poplatku a nad rámec nabídla exkluzivní podmínky pro prezentaci ČR, Jihomoravského kraje a města Brna v rámci této významné sportovní akce. O vývoji těchto jednání jsem informoval také představitele státu – premiéra Andreje Babiše a ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou. 

Ze strany státu mi byla přislíbena významná finanční podpora, díky které by mohl Spolek pro MOTO GP ČR Brno dostát všem závazkům tak, aby GP ČR proběhla jak v letošním roce, tak i v roce 2021. Tím bychom také získali prostor pro vyjednávání o pokračování smlouvy pro další ročníky. Dále se mi podařilo dojednat významný finanční ústupek od společnosti Automotodrom Brno. O detailech těchto dohod jsem informoval paní primátorku Markétu Vaňkovou, která s tímto postupem souhlasila. Z pro mě nepochopitelných důvodů se postoj města Brna ze dne na den změnil a začali jednat samostatně s panem Ezpeletou o zcela jiných podmínkách. Tento jejich postup by mohl zapříčinit ztrátu důvěry a ohrozit samotné konání GP ČR. Toto by mělo samozřejmě za důsledek existenční problémy Spolku, tím automaticky velké finanční dopady na rozpočty kraje i města a obrovské ekonomické ztráty pro státní pokladnu do budoucna. Velmi mě mrzí, že vedení města takto riskuje možný krach těchto jednání, kdy reálně může nastat ta nejhorší varianta, že se letošní GP ČR neuskuteční, Spolek bude muset dle smlouvy zaplatit zalistovací poplatek pro letošní rok v plné výši a Česká republika navždy přijde o Mistrovství světa silničních motocyklů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama