Hlavní obsah

Novým ředitelem brněnského Divadla Radost bude Pavel Hubička

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Končícího ředitele Vlastimila Pešku vystřídá v čele brněnského Divadla Radost scénograf Pavel Hubička, kterého do funkce na základě výsledků výběrového řízení jmenovala rada města Brna. Hubička se funkce ujme od 1. července.

Článek

Vlastimil Peška končí ve vedení divadla po více než 26 letech na vlastní žádost. „Spolupracujeme s Pavlem už léta, ve výběrovém řízení jsem ho velmi podporoval a jsem rád, že novým ředitelem bude právě on,“ řekl dnes novinářům Peška, který se těší na novou práci pro televizní písničkový pořad pro děti.

„Pan ředitel Peška složil kvalitní soubor, díky kterému se uskutečnily velmi ambiciózní projekty. Zasloužil se také o zdařilou přestavbu všech prostor původního působiště Divadla Radost, pomohl vzniku moderního divadelního prostoru včetně letní scény nebo Muzea loutek,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS), která Peškovi za jeho práci poděkovala.

Pavel Hubička se jako scénograf podílel na více než 170 inscenacích převážně na zahraničních scénách, pravidelně spolupracuje zejména s polskými divadly.

„Divadlo přebírám ve velmi dobrém personálním i finančním stavu, ale naše umělecké představy se liší. Přál bych si, aby v dalších letech divadlo nabralo širší rozlet, aby mělo evropštější dosah. Rád bych směřoval k divadlu více rodinného charakteru, aby bylo určeno nejen těm nejmenším, ale aby se zároveň bavil i starší divák,“ řekl Hubička.

Dodal, že změny nebudou nijak překotné, program by se postupně měl začít obměňovat v průběhu několika sezón.

Hubička u výběrového řízení zaujal svou velmi kvalitně zpracovanou koncepcí, která počítá s otevřením Divadla Radost evropskému divadelnímu dění a jeho novým formám.

Reklama

Doporučované