InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Žena přivezla z Itálie na rodinnou návštěvu koronavirus

JIŽNÍ ČECHY - Za uplynulých 24 hodin zaznamenali hygienici na jihu Čech jeden nově potvrzený případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2, importovaný z Itálie.



„Od úterního do středečního večera vyšetřily laboratoře v regionu 89 suspektních vzorků. Pozitivní nebyl žádný. Současně bylo otestováno 239 samoplátců. A právě zde byl zjištěn pozitivní vzorek ženy žijící v Itálii, která přijela na Českokrumlovsko na rodinnou návštěvu a podstoupila povinné testování na hraničním přechodu s Rakouskem v Dolním Dvořišti. Jí i osobě, s níž přišla do styku, jsme nařídili karanténu," uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Ze stávajících 10 případů COVID-19 na jihu Čech je jich aktuálně evidováno šest na Prachaticku, tři na Písecku a zmíněný jeden nový na Českokrumlovsku. Českobudějovicko, Strakonicko, Táborsko a Jindřichohradecko dál hlásí nulu. 

„Pro podezření na onemocnění COVID-19 bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 16 270 osob. V povinné karanténě se k středeční 18. hodině nacházelo 66 Jihočechů. Počet vyšetřených samoplátců se v regionu ve středu zvýšil o 239 na celkových 3 914," konstatovala epidemioložka KHS Jitka Luňáčková. Samoplátci se mohou nechat testovat na hraničním přechodu s Rakouskem  v Dolním Dvořišti a v Českých Velenicích a na hraničním přechodu s Německem ve Strážném. V krajském městě najdou samoplátci odběrová místa před areálem výstaviště a v ulici U tří lvů. K dispozici jsou také odběrová místa ve všech jihočeských nemocnicích s výjimkou českobudějovické.

Diskuse k článku - 20 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Daniel. 

    Reagovat

     

    Je to divné.Já jsem si loni z dovolené v Itálii přivezl odřenou nohu a nikdo o tom nepsal.

    Vloženo 4.6.2020 18:55:58

    • Inteligent 

      Reagovat

       

      A já úpal. Ale šiřitelé rýmičky tu budou stále šířit moudra. Jo to jsou ti negramoti :))

      Vloženo 5.6.2020 22:16:29

  • John 

    Reagovat

     

    Mě žádný covid-19 nezajímá,kvůli cca deseti lidem v kraji co je nakažených,se z toho přece neposer.....,za všechno můžou média.

    Vloženo 4.6.2020 10:53:04

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Jasnačka ty to tady roznášejí a prskají na lidi.

      Vloženo 4.6.2020 10:58:48

      • John 

        Reagovat

         

        Jestli se bojíte,tak radši buďte doma,je obrovská pravděpodobnost,že se od těch deseti lidí v kraji nakazíte.????

        Vloženo 4.6.2020 11:34:25

    • George 

      Reagovat

       

      Tak tebe to nezajímá a za všechno mohou média. Přesto to v těch médiích čteš a navíc se ještě obtěžuješ něco k tomu napsat. Připadá ti to normální když tě to tedy nezajímá? Mě a ostatní normální lidi pokud něco nezajímá tak to jednoduše nečtu a logicky k tomu ani nemám potřebu vyjadřovat se. Mám takový dojem, že ty jsi jeden z těch hrdinů které to navenek nezajímá, před ostatními házejí machry a v soukromí zprávy o covid -19 hltají ze všech dostupných zdrojů.

      Vloženo 4.6.2020 17:07:44

      • Bob 

        Reagovat

         

        A něco k tématu v článku by nebylo George? Ty tak akorát na diskuzi.

        Vloženo 4.6.2020 17:38:41

        • George 

          Reagovat

           

          Nebylo Bobe. Beru to jednoduše jako fakt a přírodou danou realitu že tady virus je, takže psát něco k tématu považuji za naprosto zbytečné. Takže tady lze pouze diskutovat nad přiblblými příspěvky takových jako je John a jemu podobných.

          Vloženo 5.6.2020 07:25:56

      • John 

        Reagovat

         

        Tak to určitě,strašně to hltám ze všech stran,od rána do večera mám zapnutou telku(čt 24) a nic jiného mě nezajímá,si se zbláznil,mě žádný covid nezajímá johne.

        Vloženo 4.6.2020 22:05:52

        • George 

          Reagovat

           

          No vidíš že mám asi pravdu v tom, že to hltáš kde se dá. Už tady u článku s covidem opruzuješ zase. Kdyby tě to nezajímalo, tak ten článek jednoduše ignoruješ.

          Vloženo 5.6.2020 07:16:18

  • Jarda 

    Reagovat

     

    Zase je to takový tendenční článek s nádechem bulváru. Buď má být ta zprava kompletní, tzn jak starý je ten člověk kde se pohybuje atd. Rozumím tomu, ze by to pak odporovalo všem genderovym a jiným zákonům. Ale tak to radši nepište vůbec. Já neznám nikoho, kdo by to měl. Akorát šiřite strach.

    Vloženo 4.6.2020 09:20:06

    • Hana 

      Reagovat

       

      To jsou statistiky z hygieny, takže to že vy nikoho takového neznáte asi neznamená, že tu v kraji nějaký nemocní nejsou.

      Vloženo 4.6.2020 10:39:48

      • Jarda 

        Reagovat

         

        jasně jsou. Je jich10 celkem, momentálně.!!!!! Fakt nevím jak s tím naložit. Jasně dodržuji více hygieny než v únoru, používám roušku a desinfekci. Ale proboha, zničili jsme ekonomiku kvůli tomu, a ta se nevzpamatuje ani v roce 21 ani 22 jak říkají odborníci. A to naši politici většinu rozumných opatření převzali z Rakouska - díky bohu, sami nic rozumného nevymysleli. JE potřeba se vrátit k normálnímu životu.

        Vloženo 4.6.2020 22:53:59

  • ala 

    Reagovat

     

    To rodina s návštěvou souhlasila? Nemůžu tomu uvěřit!!

    Vloženo 4.6.2020 07:21:57

    • pepe 

      Reagovat

       

      Ta rodina byla stejne blba jako tady ti mistni co tvrdi ze nikoho neznaji a ze sance ze to zrovna oni chytnou je mala
      Presne tak to zacatkem brezna tvrdil i jisty manazer co si odjel na krasnou lyzovacku do Alp a pak na twitteru narikal ze uz druhy mesic sedi zavreny doma, neni uplne ok a je porad pozitivni

      Vloženo 4.6.2020 13:11:18

      • Jarda 

        Reagovat

         

        Pepe znáš někoho?

        Vloženo 5.6.2020 20:09:52

  • Belmondo 

    Reagovat

     

    Hranice v Evropě se s blížícím létem na nátlak lobby z branží spojených s turistickým ruchem znovu otevírají. A až se lidé z jednotlivých zemí promísí na plážích, v hotelech a dalších místech s turistickým ruchem spojených, bude takových importů i exportů přibývat. No a úměrně s tímto importem a exportem budou pravděpodobně přibývat v jednotlivých zemích i různá opatření. Takto se klidě můžeme nějaký čas pohybovat po sinusoidě.

    Vloženo 4.6.2020 06:15:03

    • Jarmila 

      Reagovat

       

      Mě se líbí ty komentáře odpůrců, který tvrdí, že tu žádná nákaza není a jen nás chtějí omezovat jako za komunistů. Tomu rozumím. Ohrožení jsou hlavně starý lidi, tak by bylo žádoucí, aby už ty starý komunisti co tu furt zaclánějí a melou o starých dobrých časech vymřeli. Proto je dobrý otevřít hranice doširoka a čekat, že nám na podzim příjemců důchodů zas o něco ubyde.

      Vloženo 4.6.2020 11:00:58

      • mia 

        Reagovat

         

        To jsou hovadský názory.

        Vloženo 4.6.2020 12:23:38

      • přející 

        Reagovat

         

        Zcela vaším přáním je nezestárnout.

        Vloženo 4.6.2020 12:44:54

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace