Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Sparta si v pohodovém tempu smlsla na Teplicích, dvakrát skóroval Kozák

Po nedělní kanonádě v Karviné si fotbalová Sparta připsala další jednoznačné vítězství. V rámci 27. ligového kola přejela na Letné mátožné Teplice 3:0 a posunula se na páté místo. Vše podstatné se událo už v prvním poločase - dvakrát rozvlnil síť Libor Kozák a jednou Guélor Kanga, který chladnokrevně proměnil pokutový kop. "Skláři" potřetí v řadě venku prohráli bez vstřeleného gólu a zůstávají dvanáctí. 

Sparťan Libor Kozák střílí gól v utkání proti Teplicím
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Pražané si v předchozím duelu v Karviné (4:1) připsali první ligovou výhru pod koučem Václavem Kotalem a vůbec premiérovou na jaře po šesti kolech. A za dalším vítězstvím vykročili už v úvodním dějství. V první velké šanci hlavičkoval zblízka Kozák v 7. minutě vedle a o chvíli později se do jeho dalšího pokusu ve vápně obětavě vložil Čmovš.

V 21. minutě už se ale vytáhlý útočník prosadil. Karlssonův pokus nejprve zastavil bek Mareček, ale následnou přízemní střelu Dočkala zpoza vápna vyrazil někdejší sparťanský brankář Grigar jen před Kozáka, který v pádu usměrnil míč pohotově do sítě.

Za necelé čtyři minuty navíc domácí zvýšili. Kanga v samostatném úniku sice vystřelil jen do Grigara, ale k odraženému balonu se dostal Kozák, kterého teplický gólman podrazil. Rozhodčí Hocek nařídil pokutový kop a ten bez problémů proměnil Kanga. Gabonský záložník se 11. trefou v sezoně osamostatnil v čele tabulky kanonýrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Mareček: Góly dostáváme jako přes kopírák

Zkorigovat stav se na druhé straně pokusil Řezníček, střelu mu nicméně zblokoval na roh Krejčí. Za domácí zase odmítl branku Karlsson, jemuž zakončení zblízka vůbec nevyšlo.

Třetí gól přidala Sparta v 41. minutě. Dočkal nacentroval do vápna, Vondrášek se nedohodl s Grigarem a Kozák jako osmý hráč v ligovém ročníku zaokrouhlil počet tref na deset. "Jsem rád, že jsem po tak dlouhé době nastoupil v základu, dal dva góly a přispěl k vítězství. Možná jsem mohl dát ještě jeden gól, ale beru to. Teď je třeba pokračovat," prohlásil Kozák.

Před odchodem do šaten se následně ocitli blízko dalšímu zásahu Letenských Hložek s Dočkalem, ale zamířili vedle.

Po pauze mohl Kozák završit druhý hattrick v ročníku, nezpracoval si však ideálně balon a Kangova střela branku neohrozila. Poté napřáhl z dálky Krejčí a k radosti mu scházelo pár decimetrů. Další podobný pokus Kangy vyrazil Grigar.

V závěru se neprosadil z nadějné pozice ani šestnáctiletý Karabec, který se v neděli stal třetím nejmladším střelcem v historii soutěže, a následně nepropálil Grigara ani Tetteh.

Sparta Praha - FK Teplice 3:0 (3:0)

Branky: 21. a 41. Kozák, 25. Kanga z pen. Rozhodčí: Hocek - Šimáček, Poživil - Marek (video). ŽK: Krejčí - Kučera, Čmovš. Bez diváků.

Sparta: Heča - Sáček, Costa, Hancko, Frýdek - Krejčí (63. Trávník) - Hložek (46. Vindheim), Kanga, Dočkal (71. Karabec), Karlsson (46. Hanousek) - Kozák (79. Tetteh). Trenér: Kotal.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Čmovš, Mareček, Hýbl (82. Paradin) - Trubač (65. Černý), Nazarov, Kučera, Žitný (77. Radosta) - J. Mareš (65. Moulis), Řezníček. Trenér: Hejkal.

Václav Kotal (trenér Sparty): "Naším cílem bylo po utkání v Karviné zopakovat výkon a potvrdit to i výsledkem. To druhé se nám podařilo, vyhráli jsme 3:0, ale přece jen v Karviné jsme ve druhé půli podali lepší výkon. Trošku mi chyběl větší hlad po kvalitnějším fotbale, i když samozřejmě vítězství si ceníme. Je to pěkný výsledek, ale pořád máme na čem pracovat. Hlavně v přechodové fázi hrozně spěcháme, místo abychom si vytvořili správnou pozici na průnikovou přihrávku a na zakončení."

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, držet balon, rozehrávat odzadu. Spartě jsme nabídli dva góly sami. Pokud prohráváte na Spartě 0:2 po dvou hrubých chybách, tak se to těžko otáčí. Do konce základní části jsou před námi tři utkání a v nich si musíme udělat co nejlepší výchozí pozici. Úkol, který jsme měli, to znamená dostat se minimálně do desátého místa, už asi nesplníme."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články