Ivan Vyskočil: Lezli do p*dele Moskvě, teď lezou do p*dele Bruselu a USA! Jsem na černé listině. V ČT mě nechtějí. Po roce 1990 hrají jen kamarádi kamarádů

03.06.2020 20:25

Publicista Pavel Černocký se ve svém streamovaném rozhovoru na YouTube Vysílání z gauče setkal s hercem Ivanem Vyskočilem, aby vzpomínali mimo jiné na rok 1989. A hovořilo se i o Evropské unii. „Naši p*delolezci místo co lezli do p*dele Moskvě, tak teď lezou do p*dele buď Americe, nebo Bruselu,“ poznamenal Vyskočil.

Ivan Vyskočil: Lezli do p*dele Moskvě, teď lezou do p*dele Bruselu a USA! Jsem na černé listině. V ČT mě nechtějí. Po roce 1990 hrají jen kamarádi kamarádů
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herec Ivan Vyskočil

Anketa

Hrozí v Evropě podobné nepokoje jako v USA?

89%
11%
hlasovalo: 10410 lidí
Úvodem Černocký vzpomněl na to, jak v roce 1989 chodil cinkat klíči na Václavské náměstí. „Já jsem zrovna klíči necinkal, protože jsem to považoval za úplnou blbost, ale chodil jsem tam samozřejmě taky. My jsme to měli ještě o něco složitější. Když jsme se tom dozvěděli, tak jsme tu celou stávku začínali v Teplicích. My jsme se to dozvěděli, jeli jsme na zájezd do Teplic... a tady už v Praze byli v tom Realistickém divadle, a bylo jich tam hodně,“ vzpomínal Vyskočil. V Teplicích se rozhodli nehrát a místo toho stávkovat. „V tu chvíli přišel na jeviště okresní tajemník, velitel policie. Tam jsme byli asi docela stateční, protože já jsem nepředpokládal, že ještě přijedeme domů. Ale přijeli jsme domů,“ dodal Vyskočil, který podle svých slov dělal s kolegy dobrý kompars celému převratu.

Černocký se pak svěřil s tím, že měl trošku jinou představu, než jaká po 30 letech od sametové revoluce je skutečnost. „Já si myslím, že všichni měli nějakou jinou představu. Za prvé jsme měli úplně jinou představu v tom roce 1989. To jsme si také nemysleli, že to půjde tímhle směrem. Já mám dojem, že i ti nahoře si mysleli, že to bude trošku jinak. A když jsme teda vstupovali do EU, tak jsem také chtěl vstoupit do Unie, ale ta Unie se strašně změnila. Ale ono se změnilo všechno, možná,“ reagoval Vyskočil.

Anketa

Existuje v České republice rasová či národnostní diskriminace?

11%
89%
hlasovalo: 6928 lidí

Hovořil i o USA, kdy vzpomínal, jak se na „chlapce z USA“ těšil, ale dneska už by to viděl jinak. „Myslím si, že je to to samé jako s tou EU. Oni ti chlapci z USA nejsou takoví, jako byli, když osvobozovali Plzeň,“ řekl Vyskočil. „Ti chlapci z USA, to je hlavně vždycky o tom, jaký je tam prezident,“ glosoval Černocký. 

„EU se změnila, USA se změnily, Sovětský svaz přestal existovat, Rusko se změnilo,“ podotkl Vyskočil. „Moskva se přesunula do Bruselu,“ reagoval Černocký, s čímž Vyskočil souhlasil. „A naši p*delolezci místo co lezli do p*dele Moskvě, tak teď lezou do p*dele buď Americe, nebo Bruselu,“ sdělil Vyskočil.

Vyskočil následně zdůraznil, že rozhodně nevolá po návratu starých časů. „Já nebyl nikdy ani v Pionýru, já nebyl ani ve Svazu mládeže, furt jsem měl někde něco, brácha nemohl jít do školy, sourozenci emigrovali do Švýcarska, já jsem tady zůstal a furt jsem měl nějaké problémy. No a dneska jsem poslouchal, jak měli nějaký hovor pan Baxa a komunistka Konečná, a já jsem si říkal: To je hrozné, ale já souhlasím s tou komunistkou. Já jsem netušil, že se to takhle obrátí,“ sdělil. 

„Filip je chytrej chlap,“ odvětil na adresu předsedy komunistů Černocký. „KSČM není KSČ. KSČ byla nebezpečná, protože měla v zádech obrovského molocha Sovětského svazu a Brežněva, tak byli silní. Dneska nikoho za zády nemají, dneska je to normální strana, taková jako mírně levicová, ale ani ne vždycky úplně levicová,“ dodal Černocký. Podle něj je zbytečné bojovat proti někomu, kdo je 30 let mrtvý.

Vyskočil je podle svých slov nyní na černé listině, v televizi příliš není vidět. „Takhle to nebylo ani za socialismu. To jsem pořád hrál nebo něco točil,“ sdělil Vyskočil. „Do České televize mě asi nechtějí teď, ale ono se to vůbec po tom 90. roce hrozně přeměnilo a hrají jenom kamarádi kamarádů,“ dodal Vyskočil. „A ty navíc píšeš do Parlamentních listů,“ sdělil mu Černocký, načež mu Vyskočil odvětil, že tím si to polepil úplně. „Já jsem si to ale polepil i tím, že jsem po 90. roce zakládal Hereckou asociaci a začal jsem všude veřejně říkat, že nemůže hrát jen jeden herec, například Pavel Liška. A já se nechtěl dívat jen na Pavla Lišku a ptal jsem se, kde je Kostka, Munzar, Hlaváčová, Nárožný...,“ poznamenal Vyskočil. 

Následně se hovořilo o nově zvolených radních ČT Lubomíru Veselém, Pavlu Matochovi a Haně Lipovské. Černocký například pochválil moderátora Luboše Xavera Veselého, podle něhož je příjemný, korektní, nekonfliktní, neagresivní. „Pro mě je to naprosto báječný, ideální... když jej porovnám s tím zmetkem Moravcem, to je nebe a dudy, ale ten Moravec bude šílet, protože mu jde o koryto,“ říkal Černocký.

„Já ti musím oponovat, je to celé špatně. Pan Moravec má bejt v televizi úplně sám a má si klást otázky a sám si odpovídat. To by bylo ideální a Xaver a paní Lipovská se tam vůbec neměli dostat, protože se to mělo předložit paní Geislerové, která tedy, už jako byly ty návrhy, tak už řvala a já jsem navrhoval, aby seznam kandidátů šel paní Geislerové, která by vyškrtala ta jména, která nechce, a dostali by se tam jen ti, které chce ona. Takže gratuluji Xaverovi, že se tam dostal,“ odvětil Vyskočil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…