InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chlapce popáleného pyrotechnikou do nemocnice transportoval vrtulník

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

JINDŘICHOHRADECKO - K vážnému úrazu pyrotechnikou došlo včera, v úterý 2. června, v Českých Velenicích za hraničním přechodem. Popáleného chlapce musel do nemocnice transportovat vrtulník Letecké záchranné služby.

Včera, v úterý 2. června, kolem sedmé hodiny večer, nezletilý chlapec v Českých Velenicích, na lavičce za hraničním pěším přechodem z Č. Velenic směrem na Gmünd, zapálil plynovým zapalovačem kuličky o průměru 3-5 mm, které tvořily hromádku o velikosti slepičího vejce. Hromádka bohužel vybuchla a popálila chlapce na celém obličeji a obou rukou. Výbuchu byl přítomen i jeho nezletilý kamarád, který naštěstí neutrpěl žádné zranění.

Vážně popálený nezletilý chlapec byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na popáleninové centrum.

Na místo se ihned po oznámení události dostavila hlídka policistů ze Suchdola nad Lužnicí, která provedla prvotní šetření a okolí výbuchu zajistila. Policisté si vyžádali příjezd pyrotechnika z Českých Budějovice, který na místě zajistil celkem 13 kuliček a určil, že se jedná o pyrotechnickou slož. Možné protiprávní jednání třetí osoby nyní prověřují policisté ze Suchdola nad Lužnicí.

Policie upozorňuje všechny rodiče aby dohlédli na to co dělají jejich děti ve svém volném čase. Zejména právě v současné době, kdy je mnoho žáků školou povinných samo doma a letní prázdniny jsou za dveřmi. A právě s prázdninami všechna rizika skokově rostou. Nejen při manipulaci s neznámými látkami, pyrotechnikou ale i v dopravě anebo koupání v neznámé vodě a výletech do terénu. 

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    České Velenice nejsou Nová Ves nad Lužnicí. Doporučuju zkontrolovat přesnost informací které podáváte

    Vloženo 3.6.2020 18:28:28

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    České Velenice nejsou Nová Ves nad Lužnicí. Doporučuju zkontrolovat přesnost informací které podáváte

    Vloženo 3.6.2020 18:28:24

  • Stanislav Kaisler 

    Reagovat

     

    Teda to je slovosled v tom titulku, čeština pláče.

    Vloženo 3.6.2020 17:47:56

    • Stanislav Kaisler 

      Reagovat

       

      Takhle je to lepší :-)

      Vloženo 4.6.2020 05:45:44

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace