InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Návrat na vítěznou vlnu! Dynamo slaví důležité vítězství nad Olomoucí

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Po čtyřech zápasech bez bodového zisku se fotbalisté Českých Budějovic vrátili ve správnou chvíli na vítěznou vlnu. V dnešním důležitém utkání „o šest bodů“ mezi dvěma sousedy ze středu tabulky udolali Sigmu Olomouc 2:0, svému soupeři odskočili na rozdíl šesti bodů a dýchat se jim bude zase o něco lépe. Po bezbrankové první půli nejprve otevřel skóre střelou na zadní tyč po Šulcově přihrávce dnešní kapitán Patrik Čavoš, jehož převzal pásku za distancovaného lídra Tomáše Sivoka – 1:0. Druhým gólem pak vítězství pojistil po delší době v základní sestavě hrající zkušený harcovník Jiří Kladrubský – 2:0. Ke vstřelené brance mu na dálku na sociální síti Instagram gratuloval i jeho velký kamarád ze společného působení v pražské Spartě a dnes fotbalista italské Parmy – slovenský reprezentant Juraj Kucka.

„Jsem nesmírně rád, že jsme přerušili sérii čtyř porážek. To vítězství má pro nás cenu zlata, už jsme to hrozně potřebovali. Věděli jsme, že budeme potřebovat bojovný a houževnatý výkon," uvedl po vítězném utkání v hodnocení pro klubový web Dynama trenér David Horejš. Mimo jiné si pochvaloval také vynikající taktický výkon svého mužstva, které de facto vynulovalo nejlepšího jarního střelce Sigmy Lukáše Juliše. Útočník, který na Hané hostuje ze Sparty, se na dostřel brankáře Drobného prakticky nedostal.

Fortuna:liga nabrala po svém restartu zběsilé tempo. Už o víkendu se svěřenci Davida Horejše představí v ligové soutěži znovu, budou hrát v neděli 7. června na hřišti Karviné (15). Aktuálně je Dynamo osmé (39 bodů) se ztrátou dvou bodů na šestou příčku zaručující účast ve skupině o titul. Tu drží Slovácko (41). Nedělní soupeř Dynama je třináctý a v soutěži bojuje o holé přežití (24).

SK Dynamo ČB – SK Sigma Olomouc 2:0 (0:0). Branky: 49. Čavoš, 79. Kladrubský. ŽK: 0–1 (Jemelka). Rozhodčí: Julínek – Hock, Novák. Hráno před omezeným počtem diváků.

České Budějovice: Drobný – Čolič, Havel, Talovierov, Kladrubský – Brandner, Čavoš, Havelka (64. Kulhánek), Šulc, Mršič (52. Ledecký, 58. Mészáros) – Schranz.

Olomouc: Mandous – Látal, Beneš (25. Štěrba), Jemelka, Kerbr – Hála (65. Falta), Houska, Greššák, Breite, González (81. Zahradníček) – Juliš (65. Chytil).

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace