Toto je důvod, proč by každá žena po 40-tce měla sníst hrst sušených švestek denně: Tento účinek velebí i lékaři!

Švestky – sušené ovoce nebo čerstvý plod, který můžeme dostat a pěstovat pod různými odrůdami. Momentálně, během zimních a jarních měsíců si je můžeme dopřát zejména v sušeném stavu – ani netušíte však, jaká je to výhoda. Kvalitní sušené plody by měly být měkké, pružné, ne až příliš vysušené. Při správném sušení se z jednoho kilogramu čerstvých švestek získá asi 250 gramů sušeného ovoce.

Sušené švestky jsou výborné například na přípravu domácích cukrovinek (jako „sušené švestky v čokoládě“), dezertů, salátů, masa, zeleniny, teplých jídel, jako náplň do koláčů a kompotů. To však ani zdaleka není všechno. Síla švestek se ukrývá v tom, co představují pro naše zdraví. Zpozornět by měly zejména ženy před av období menopauzy. 

Pokračování na další straně