Hlavní obsah

Potí se vaše děti v autosedačce? Máme řešení

Foto: CRAWLER CZ s.r.o.

Foto: CRAWLER CZ s.r.o.

Cestování autem se pro mnoho rodin s malými dětmi stává v létě noční můrou. Poradíme vám, jak může pomoci 100% merino vlna.

Článek

Pokud nechcete ze zdravotních důvodů používat v autě klimatizaci, tak nejspíše počítáte s tím, že na konci cesty vystoupíte z auta zpocení vy i vaši malí spolujezdci.

Poznáváte se v této letní realitě?

„Každá cesta autem byla s dětmi v létě peklo – doslova. Obě děti přilepené k autosedačce a my k potahům sedadel. Klimatizaci ze zdravotních důvodů neholdujeme a větrání jsme, kvůli uším staršího syna a mým problémům se zády a krční páteří, také nesměli přehánět. Výsledkem bylo, že pokud cesta trvala déle než pár minut, tak jsme z auta vylezli zpocení jako myši a narychlo převlékali vršky, aby nás neofouklo,“ říká maminka Eva.

Foto: CRAWLER CZ s.r.o.

I děti nošené v šátku či nosítku mají v létě stejné problémy jako při cestování v autěFoto: CRAWLER CZ s.r.o.

Problém je v autosedačkách

Potahy dětských autosedaček jsou z neprodyšných textilních materiálů, pod kterými se schovává polystyren a plast. Dítě má kvůli připoutání velmi omezený pohyb a tím pádem se velmi rychle zpotí, oblečení mu nasákne potem a poté studí. Tato situace pak znepříjemní celou cestu, nehledě na zdravotní riziko, které hrozí z ofouknutí při vystoupení z auta, nesprávném klimatizování a větrání.

Ochlazujte správně

Málokdo používá klimatizaci v autě tak, jak se má. Rozdíl mezi venkovní teplotou a teplotou v autě by neměl překročit 5 °C, vzduch by nikdy neměl foukat přímo na vás a děti. Stejně tak při větrání okénky myslete na to, že méně je více. Výsledkem nesprávného používání klimatizace i větrání v kombinaci s propoceným oblečením jsou angína, blokády páteře, bolest kloubů, zubů či uší, rýma a mnoho dalších nepříjemností. Ideální je tedy kombinovat merino oblečení se správným klimatizováním či větráním.

Foto: CRAWLER CZ s.r.o.

Děti ocení, když se po celou cestu budou cítit skvěle. A oceníte to i vy! Foto: CRAWLER CZ s.r.o.

Řešením je oblečení z merino vlny

Oblečení ze 100% merino vlny v celoroční gramáži je pro letní cestování autem tím nejvhodnějším. V létě chladí, dokáže vlhkost velmi efektivně odvádět od těla a nestudí ani mokré. Tím předejdete celé řadě zdravotních problémů a zajistíte si tepelný komfort, díky kterému zpříjemníte cestu sobě i celé posádce auta.

Vlastnosti 100% merino vlny české značky Crawler oceníte nejen při cestování autem, ale i při sportu a domácí pohodě. Oblékáme celou rodinu!

Reklama

Načítám