Ingredience Housky: 500 g hladké mouky Burgery: 600 g kuřecích vykostěných stehen |
1. V míse smícháme mouku, vejce, olej, rozdrobené droždí, 100 ml vlažné vody, sůl a cukr. Vše vypracujeme v hladké těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.
2. Rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Větší část zapracujeme do vykynutého těsta, které pak rozdělíme na 6 bochánků. Navrch housek vtlačíme zbylé kostičky rajčete a necháme ještě 20 minut kynout. Housy dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.
3. Vykostěná kuřecí stehna okořeníme solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem. Opečeme je z obou stran v pánvi na troše oleje. Cukr necháme rozpustit na světlý karamel, zalijeme červeným vínem a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Necháme krátce povařit.
4. Majonézu smícháme s nasekanou petrželkou, pažitkou a utřeným česnekem. Dochutíme solí a pepřem. Upečené burgerové housky rozkrojíme a naplníme rukolou, plátky rajčat, grilovaným kuřecím masem a karamelovou cibulí. Přiklopíme vrchní částí housky a podáváme s bylinkovou majonézou.