Mladoboleslavská domácí pouhá remiza po debaklu v Plzni ... FK Mladá Boleslav – Zlín 1:1

Mladoboleslavští byli po většinu hrací doby aktivnějším a nebezpečnějším týmem, ale optickou převahu do vítězství nepřetavili a po zisku jednoho bodu za remízu tak zůstali mimo elitní ligovou šestici, ze které vypadli po prohře v Plzni.

Kdy a jak se o výsledku rozhodlo?

V 21. minutě se Jawo uvolnil přes Jakuba Klímu a i když se mu přízemní střela nepovedla, skončila v boleslavské brance, když ji k pravé tyči nešťastně nasměroval stoper Tataev do protipohybu brankáře Stejskala - 0:1.

Boleslavští se nenechali smolným okamžikem otrávit a zanedlouho skóre srovnali.  Ve 24. minutě po autovém vhazování od pravé postranní lajny Jiří Klíma uvnitř soupeřova vápna přesným přiťuknutím míče připravil palebnou pozici Budínskému a ten se křížnou přízemní ranou nemýlil - 1:1.

A to bylo všechno. Ve druhém poločasu už gól nepadl ani jeden a tak utkání skončilo bez vítěze. Nutno přiznat, že blíže k výhře měli Boleslavští, kteří byli aktivnější a ofenzivnější, ale ve střeleckých pozicích postrádali klid, přehled a přesnost.





 Mladá Boleslav  2. června 2020



  FORTUNA:LIGA  2019 / 2020   sedmadvacáté kolo


FK Mladá Boleslav – FC Fastav Zlín 1:1 (1:1)
Góly: 24. Budínský - 21. Tataev vlastní po střele Jawa *  ŽK: Douděra, Túlio, Hubínek - Džafič, Conde * Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler * Bez diváků
FK Mladá Boleslav: Stejskal - Křapka, Jakub Klíma, Tataev, Zelený - Janošek (62. Krobot), Túlio (86. Hubínek) - Douděra (46. Dominik Mašek), Budínský, Ladra - Jiří Klíma (74. Wágner).
FC Fastav Zlín: Dostál - Cedidla, Buchta, Simerský, Matejov (66. Bartošák) - Fantiš (66. Džafič), Hlinka (57. Conde), Jiráček, Tchanturirishvili - Jawo (46. Poznar), Janetzký (77. Azatskyi).
(jk, SportovníListy.cz, FK Mladá Boleslav,  foto: FK Mladá Boleslav)