Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Firmy pomáhají. Generali Česká pojišťovna podpořila slovy i občerstvením zdravotní sestry po celé republice

Ekonomika

  5:10
Zdravotní sestry v uplynulých týdnech čelily ještě extrémnějšímu tlaku i podmínkám než obvykle. Ze všech sil stavěly nemocné zpět na nohy – obrazně i doslova. V tu chvíli se zrodil plán udělat naopak něco pro ně a díky spolupráci Generali Česká pojišťovna a České asociace sester vznikla iniciativa „Pomáháme sestřičkám“, jejímž cílem je celému zdravotnickému personálu poděkovat za statečnost a nezměrné úsilí, které celé společnosti věnoval v krizové době.

Díky projektu Pomáháme sestřičkám putovalo občerstvení za sestrami do nemocnic po celé republice. foto: Generali Česká pojišťovna

Povolání zdravotní sestry se od chvíle, kdy se v Česku objevil první případ nákazy novým typem koronaviru, stalo ještě rizikovější než kdy dřív. „Přišla chvíle kdy právě sestřičky a všichni v první linii potřebovali naši pomoc. Karanténní opatření neumožňovala poděkovat jim osobně. Proto jsme připravili dobročinnou aktivitu, díky níž bylo a stále je možné sestrám poslat vzkaz, poděkování nebo slova podpory na dálku,“ řekl Roman Juráš, předseda představenstva Generali České pojišťovny.

Ve vypjatých týdnech podpořila Generali Česká pojišťovna díky projektu Pomáháme...
Díky projektu Pomáháme sestřičkám putovalo občerstvení za sestrami do nemocnic...

Díky sociálním sítím mohl každý, kdo chtěl, sestřičky podpořit i na dálku a poslat jim slova poděkování i povzbuzení. Vzkazy z Facebooku a Instagramu se rovnou objevily také na webových stránkách projektu, kde si je sestřičky mohou stále přečíst. „Vzkazy se také promítaly na obrazovkách vybraných nemocnic v České republice. Možnosti zanechat svůj vzkaz využila i celá řada osobností, jako například Leona Machálková, David Koller, Aleš Háma, Pavel Šporcl nebo Matěj Ruppert,” uvedl Honza Marek, mluvčí Generali Česká pojišťovna.

Do pomoci sestrám se zapojil i muzikant Ondřej G. Brzobohatý, který spolu s Martou Jandovou a Vojtou Dykem nazpíval svou novou autorskou píseň nazvanou Život jako poděkování sestrám a ostatnímu zdravotnickému personálu za jejich obětavou práci v první linii.

Píseň zároveň oslovuje širokou veřejnost s žádostí o finanční příspěvek České asociaci sester na transparentní účet 191900/0100. Na ten lidé doposud přispěli přes čtyři a půl milionu korun.

Další částku ve výši více než 1,2 milionu korun se podařilo vybrat díky spolupráci pražské Sparty a Generali Česká pojišťovna, které společně stály za historicky prvním virtuálním derby pražských „S“ ve videohře FIFA 20, které opanovala AC Sparta Praha, když porazila SK Slavia Praha. „Derby sledovalo celkem 6 301 platících diváků a celkový výtěžek ze vstupného včetně dobrovolných příspěvků poputuje na konto projektu Pomáháme sestřičkám,” řekl mluvčí Generali Česká pojišťovna.

Projekt Pomáháme sestřičkám si klade za cíl poděkovat morálně i materiálně...

Celý projekt, jehož účelem je poskytnout morální i materiální podporu zdravotnickému personálu napříč nemocnicemi v České republice zaštiťuje Česká asociace sester. „Sestry i nelékaři to měli v době nouzového stavu opravdu velmi těžké, dělali přesčasy, aby se zvládli postarat o nemocné. Často bez přestávek a odpočinku. Proto jsme uvítali jakoukoliv pomoc, která sestřičkám pomohla přečkat toto složité období,“ uvedla Martina Šochmanová, prezidentka České asociace sester.

V nemocnicích napříč Českem měly zdravotní sestry v uplynulých týdnech díky projektu „Pomáháme sestřičkám“ možnost se zdarma občerstvit výběrovými potravinami a nabrat energii díky kvalitní kávě. To vše při dodržení maximálních hygienických opatření, která krizová situace vyžadovala. Podpory se dočkal personál například v nemocnicích v Brně, Olomouci, Praze, Litoměřicích, Ústí nad Labem, Hradci Králové nebo Českých Budějovicích, Strakonicích či Plzni a Příbrami.

Generali Česká pojišťovna

Generali Česká pojišťovna má dlouholetou a bohatou tradicí v životním i neživotním pojištění. Nabízí profesionální a praxí prověřená řešení pro široké spektrum klientů – od běžných lidí, drobných živnostníků, přes malé a střední podniky až po velké společnosti nebo města a obce. Generali Česká pojišťovna vznikla, když v prosinci 2019 spojily Generali a Česká pojišťovna, jejíž kořeny sahají hluboko do 19. století, své aktivity.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!