Hlavní obsah

Nesedím doma a nepočítám si branky, ujišťuje Kozák. Kanga slavil naléhavým gestem

Praha

Alespoň v tabulce střelců fotbalové ligy útočí Sparta na čelo. Záložník Guélor Kanga ji s jedenácti góly vede, útočník Libor Kozák patří s deseti trefami do hned sedmičlenné skupiny jeho nejbližších pronásledovatelů. Oba se podělili o tři góly ve středečním duelu s Teplicemi (3:0). Kozák se trefil dvakrát, Kanga z penalty jednou. Oba přitom měli šance i na hattrick. „Možná jsem mohl dát ještě jeden gól, ale dva beru. Teď je třeba pokračovat,“ usmívá se Kozák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Kozák a Guélor Kanga zařídili všechny góly Sparty.

Článek
Fotogalerie

Povedený návrat. Libor Kozák se poprvé od listopadu objevil v základní sestavě. A dvěma góly pomohl ještě do přestávky zlomit odpor soupeře.

„Důležité je, že se vyhrálo, a navíc s nulou. Týmově velká spokojenost, že se vyhrálo. Máme dvě vítězství v řadě, je třeba na ně navazovat dál. Osobně jsem rád, že když jsem po tak dlouhé době nastoupil v základu, tak jsem dal dva góly a přispěl k vítězství," líčí bývalý hráč Lazia Řím, Brescie, Aston Villy či Liberce.

Po faulu právě na Kozáka proměnil penaltu Kanga. Fotbalista z Gabonu oslavil gól po svém. Poklekl na levé koleno a pravou ruku namířil k nebi. Naléhavým gestem se tak připojil k řadě sportovců tmavé pleti, kteří po smrti George Floyda svými gesty přímo na hřišti podpořili boj proti rasismu.

Když se nabízejí, jsou silní

Pak přišla řada opět na Kozáka. Měl i další šance, na hattrick jako v říjnovém utkání s Karvinou však tentokrát nedosáhl. Přesto už má rovných deset gólů v sezoně, přitom v poslední době sbíral starty po minutách jen jako střídající hráč.

„Gólů mohlo být víc, ale to už je minulost, nesedím doma a nepočítám si branky. Uvidíme, kolik jich bude na konci. Musíme se soustředit vždy jen na nadcházející zápas, což není klišé, ale fakt," uvědomuje si Kozák.

Duel s Teplicemi měli Letenští pevně ve své režii.

„Potvrdili jsme, co ukázal druhý poločas v Karviné. Když chceme a když se nabízíme, tak jsme silní. Jsou to však teprve dva zápasy, musíme jít dál. Pokud takhle budeme hrát, tak nemám strach, že bychom nevyhrávali," ujišťuje Kozák.

Reklama

Související témata: