Chybí nám tlak v šestnáctce, mrzí Balcárka

4. 6. 2020
Redakce | FOTO: Petr Widenka, sfc.cz

Opava – Slezský FC domácí zápas s pražskými Bohemians nezvládl. Byť to herně nebylo ze strany Opavy špatné, to hlavní chybělo. Opavští nedali gól a zapsali těsnou porážku. Jak utkání viděl kouč Jiří Balcárek?

„Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, ale nedáváme šance. Chybí nám tlak v šestnáctce. Neřekl bych, že tým je psychicky dole. Kluci pracují dobře, ale trápí nás marodka. Momentálně máme k dispozici jen jednoho útočníka a ten se navíc vykartoval,“ mrzí Balcárka.

Ten musel na poslední chvíli sáhnout do sestavy, z níž vypadl obránce Josef Hnaníček. „Na předzápasovém tréninku si natáhl stehenní sval. Museli jsme změnit sestavu a do základu šel Adam Rychlý. Co se týče Lukáše Železníka nebyl úplně v pořádku, už v Teplicích měl zdravotní problém. Rozhodli jsme se, že pokud není stoprocentně zdravý, do utkání ho nenasadíme,“ vysvětluje.

Slezskému FC se vykartovali útočník Václav Juřena i kapitán Jan Žídek. „Navíc máme mimo hru Dediče. Čekáme, co Pepa Hnaníček, do toho máme karty… Jsme prakticky bez útočníka, ale musíme se s tím vyrovnat,“ hlásí Balcárek.

Jak vidí současnou pozici Opavy? „Situace není kritická, protože kabina funguje. První poločas byl z naší strany výborný, hráli jsme na polovině soupeře. Jen nám chybí góly, ale to řešíme dlouhodobě,“ uzavírá.


sdílet