Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Mokka poodhaluje další tajemství, interiér bude futuristický

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Automobilka Opel pokračuje v poodhalování nové Mokky zveřejněním první skici interiéru s novou palubní deskou. 

Zatímco v polovině května zveřejnil Opel první informace o technice nové generace modelu Mokka, dnes se dozvídáme první zajímavosti o jeho interiéru, který by měl být značně futuristický. To ostatně poodhaluje i první zveřejněná skica.

Hlavní novinkou má být být zcela nové digitální rozhraní Opel Pure Panel, které na skice vzdáleně připomíná systém MBUX z dílny Mercedes-Benz. Tomu ostatně napovídá i popis automobilky, která hovoří o „velkých displejích, plynule integrovaných do jednoho horizontálního informačního formátu“.

Navíc by měl interiér nabízet jen naprosté minimum fyzických tlačítek, zatímco digitální rozhraní nabídne jasné „detoxikované“ informace, což by mělo společně vytvářet optimalizovaný zážitek pro zákazníka. Tak alespoň systém popisuje Mark Adams, designový viceprezident značky Opel, uvidíme, jaká bude realita.

Struktura panelu Opel Pure Panel by měla díky svým širokým obrazovkám učinit řadu tlačítek a ovládacích prvků zcela zbytečnými, dodává tisková zpráva. Všechny důležité informace, jako je například stav nabití baterií u elektrické Mokky, by navíc měly být zobrazovány bez jakýchkoliv rušivých vizuálních podnětů. Něco podobného nám ale sliboval třeba i Volkswagen a jak to dopadlo...

Minimální množství tlačítek a ovladačů by pak mělo nabídnout ideální balanc digitalizace a především čistě intuitivní ovládání, během kterého nebude nutné zabíhat do různých pod-menu.  Z vize značky Opel je patrné, že si dobře uvědomuje, jaké negativní dopady mohou mít moderní multimediální systémy s velkými obrazovkami na soustředění řidičů. Jsme tak celkem zvědaví, jak se Opel s touto výzvou popral.

Ke zbytku interiéru pak automobilka pouze dodala, že by se měl vydat směrem, který chce model Mokka nastavit pro všechny budoucí modely značky. Styl modelu je přitom popisován jako „čistý, přesný a osekaný“. Nový designový jazyk, za nímž stojí designový viceprezident Mark Adams, by pak měl vyjadřovat jednoduchost se smělým výrazem.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme