Odložení olympiády Martina Fuksu zklamalo, teď bere rok přípravy navíc jako výhodu

Odložení olympijských her nesl hodně špatně. Když se rychlostní kanoista Martin Fuksa dozvěděl, že v Tokiu se místo letošního léta bude závodit až za rok, bylo mu do breku. Dvojnásobný mistr světa ale dál intenzivně trénoval a dnes už znovu vyhlíží nejbližší závody.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlostní kanoista Martin Fuksa

Rychlostní kanoista Martin Fuksa | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Když se člověku zruší nějaký sen, který je docela blízko, tak jsem z toho byl samozřejmě smutný, protože jsem se cítil dobře a hrozně moc jsem to chtěl v srpnu prodat. Ale teď si naopak užívám, že závodění není. Pořád trénujeme, makáme, ale je to bez stresu,“ říká Martin Fuksa, který se na odložení očekávané akce snaží najít i některá pozitiva.

Přehrát

00:00 / 00:00

Odložení olympiády Martina Fuksu zklamalo, teď bere rok přípravy navíc jako výhodu

Sedmadvacetiletý reprezentant se na olympijské hry připravoval na soustředění v Portugalsku. Po návratu do Čech musel absolvovat čtrnáctidenní karanténu, kterou trávil společně s bratrem Petrem v domě svých rodičů v rodném Nymburce.

„V tréninku jsme pokračovali normálně, protože rodiče tam mají takovou malou posilovnu, kde jsme místo pádlování na vodě používali trenažer, místo běhání venku běžecký pás. Máme tam i nějaké činky, posilovací stroje. A co se týče regenerace, tak tam rodiče mají infrasaunu a bazén, zahradu, takže to byla úplná pohoda,“ přiznává Martin Fuksa.

Po karanténě se Fuksa vrátil k běžné přípravě v domácích podmínkách. Pod dohledem trenérů – otce Petra a dědečka Josefa – s mladším bratrem běhá, posiluje a hodně času pochopitelně tráví na vodě.

Kanoista na běžkách. Fuksa konkuruje na Jizerské padesátce nejlepším, letos bude startovat již potřetí

Číst článek

„Snažím se zaměřovat na techniku pádlování. Beru tenhle rok tak, že můžu namakat o něco víc, a věřím, že to, co teď namakám, budu moct prodat za rok,“ říká Fuksa.

S domácí konkurencí by měl Fuksa poprvé po koronavirové přestávce změřit síly v polovině června při reprezentačních testech v Račicích. Na přelomu července a srpna je pak naplánované mistrovství republiky. Elitní rychlostní kanoista ale netrpělivě vyhlíží především mezinárodní soupeře.

„Zatím je na 23. až 27. září naplánované mistrovství světa neolympijských disciplín a pak ještě Světový pohár olympijských disciplín. Jiný mezinárodní závod už letos asi nebude,“ dodává Fuksa s tím, že zatím neví, které ze zmiňovaných akcí se sám zúčastní.

Lukáš Michalík, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme