InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Motorácká parta do Vrchlabí. Nováček oznámil příchody Nouzy s Heřmanem

VRCHLABÍ/ČESKÉ BUDĚJOVICE – Na útočnou formaci Nouza – Straka – Heřman budějovičtí fanoušci jen tak nezapomenou. Kompletní trojici přivedlo vedení ČEZ Motoru České Budějovice do své organizace v létě 2014, kdy skládalo nový tým po první nepovedené prvoligové sezoně, v níž Motor bojoval o holé přežití ve druhé nejvyšší soutěži. S příchodem zejména těchto hráčů ale přišel zlom – Straka s Nouzou atakovali bodové rekordy soutěže, Heřman se za ofenzivním duem staral zejména o poctivou práci, ale zároveň přidával i slušnou porci bodů. O nejlepším útoku soutěže tehdy nebylo pochyb a první lajna dotáhla Motor až do baráže. Nejdéle v Budějovicích nakonec vydržel Martin Heřman, který se až před poslední sezonou nevešel do plánů Václava Prospala a odešel domů do extraligové Plzně. Tam toho však i kvůli zdravotním problémům příliš nenahrál.


Z této trojice, společně s obránci Jakubem Suchánkem nebo Romanem Vráblík, se ale stala nerozlučná parta přátel i mimo let. Hokejisté se scházeli během letní přestávky, i když už je hokejový život zavál do jiných koutů republiky. Straka se dokonce vydal do zahraničí – jednu sezonu hrál Alpskou hokejovou ligu v italské Gherdeině a poté zamířil dohrát kariéru do nižších německých soutěží. Loni nastupoval ve čtvrté lize za EHC Waldkraiburg a ve svých 42 letech měl více jak dva body na zápas (24 utkání, 21 gólů + 29 asistencí).

Nyní se dvě třetiny úspěšného budějovického útoku zase sejdou, pochopitelně už bez veterána Straky. Tomáš Nouza s Martinem Heřmanem se upsali prvoligovému nováčkovi z Vrchlabí, který bude po postupu ze druhé ligy spolupracovat s extraligovými Pardubicemi. Jak Heřman prozradil, do Vrchlabí ho lákala právě touha oprášit úspěšnou spolupráci se svým kamarádem.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace