TOPlist

Apple chystá nové iPady: Air potěší novým designem a USB-C, Pro dostane podporu 5G

ipad air 3

Pokud vše půjde podle plánů, představí Apple po letních prázdninách nové iPhony a ještě před koncem roku by se mohl vytasit s novými iPady. V tomto týdnu se na internetu objevila spousta střípků, které naznačují, jaké novinky Apple pro své tablety chystá.

iPad Air 4

V přípravě je údajně iPad Air 4 s 11“ displejem, který by měl být dle všeho postaven na základech první generace 11“ iPadu Pro. Tablet se tak má dočkat nového designu s tenčími rámečky a patrně integrovanou TrueDepth kamerou s funkcí Face ID. Další novinkou má být přítomnost USB-C konektoru, který nahradí současný Lightning.

iPad a iPad Mini

Lightning konektor si naopak ponechají nejlevnější jablečné tablety iPad a iPad Mini. První z nich by měl dorazit ještě ke konci letošního roku, přičemž podle obvykle přesného Ming-Chi Kua bude mít větší 10,8“ displej. Úhlopříčka zobrazovače naroste i u iPadu Mini, a to na 8,5 nebo 9“. Předpokládáme však, že půdorysné rozměry se příliš nezmění, větší displeje Apple dosadí díky tenčím okolním rámečkům. Nový iPad a iPad Mini mají dostat novější procesory, avšak stále si mají po vzoru iPhone SE ponechat nízkou cenu. S větším modelem máme počítat už letos před Vánoci, s menším pak někdy v první polovině příštího roku.

iPad Pro

Z jiných čínských zdrojů se k nám dostaly informace o připravovaných nástupcích současných iPadů Pro. Apple je vyvíjí pod kódovými označeními J517 a J522, přičemž hlavními novinkami se má stát miniLED displej a čipset Apple A14X doplněný o separátní 5G modem od Qualcommu. Dá se předpokládat, že Apple nebude měnit desing ani rozměry, aby ponechal kompatibilitu se současným příslušenstvím. Na nové iPady Pro si máme počkat až do příštího roku.

Černý Apple Pencil?

Poslední spekulovanou novinkou týkající se jablečných tabletů je příští verze stylusu Apple Pencil, která se má údajně převléknout do černého kabátku.

black pencil

Bohužel zatím nevíme, kdy by měla být tato novinka uvedena a zda se dočkáme i jiných barevných variant korespondujících s barvami samotných iPadů.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek
Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Kapitoly článku