Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Odložená Spring Classic se pojede již v sobotu

Veteránská sezona měla začít už v sobotu 18. dubna, ale čínský vir všechny plány zhatil. A tak se čekalo a čekalo. Až jsme se dočkali, první nebo jednou z prvních akcí bude v sobotu 6. června premiérová setinová Spring Classic.

Startuje se v sobotu v 10 hodin z Písku a nejdříve vede trať do Strakonic, kde bude u pivovaru Dudák připraven test s doprovodným programem, dále budou vozy pokračovat přes Volenice, Strašín a Kašperské Hory do centrální části Šumavy.


Na Modravě mají posádky pauzu na oběd. Poté se přes Kvildu, Javorník a Vacov vrátí zpátky na Strakonicko, kde je čeká kromě zkoušky v Černěticích také návštěva Muzea venkovského života firmy LIVA Předslavice, průjezd kolem památníku bitvy u Sudoměře, návštěva Švejka v Putimi nebo závěrečný měřený úsek na motokárovém okruhu v Hradišti.


Trať měří 200 kilometrů a posádky čeká osm zvláštních testů přesnosti a několik průjezdních kontrol.


Mezi nejstarší automobily, které se objeví na startu patří Jaguar XK 120 (1952), MG TD (1953), Jaguar XK 140 (1956), MG a (1958), Mercedes Benz 190 SL (1959), Austin Healey (1959). Naopak mezi ty hodně zajímavé a v našich končinách vyskytující se zřídka to jsou vozy ze 70. a 80.let jako Maserati Indy, DeTomaso Panthera, Iso Rivolta, EMPI Imp, Ferrari 308GTI, De Lorean atd. Lahůdkou bude i pět Jaguárů E. type


Mezi přihlášenými jsou dva jezdci z rally – Vojtěch Štajf s Porsche 944 a Petr Kačírek s BMW 3.0. Českokrumlovský fotograf automobilových soutěží Dalibor Benych si vyzkouší roli navigátora vedle Radka Perníka ve voze Škoda 125. Bývalý spolujezdec Jan Pícha tentokrát nechá odpočívat Škodu 130 RS a pojede s Triumphem TR6.



Více informací včetně seznamu přihlášených a kompletního přehledu obcí na trase s časy průjezdu najdete na oficiálních internetových stránkách www.springclassic.cz.




JL
+ PK 4.6.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar