Dokument Příběh plastu bude k vidění už v neděli

ilustrační foto - mali maeder ze služby Pexels
ilustrační foto - mali maeder ze služby Pexels

V neděli 7. června ve 20 hodin bude Discovery Channel vysílat dokument Příběh plastu (The Story of Plastic), který divákům nabídne pohled na krizi znečištění plasty, kterou způsobil člověk, a na její celosvětový dopad na zdraví naší planety a lidí, kteří ji obývají. Film na příkladu tří kontinentů názorně ukazuje nekončící katastrofu: pole plná odpadků, skutečné hory smetí, řeky a moře zanesené odpadem a nebe zadušené jedovatými emisemi z výroby a zpracování plastů. 

 

Příběh plastů, z oficiálního výběru Filmového festivalu v Mill Valley (vítěz ceny diváků) a festivalu DOC NYC konaného v roce 2019, obsahuje rozhovory s odborníky a aktivisty v první linii boje a odhaluje katastrofální důsledky záplavy plastů dusící ekosystémy a otravující společenství na celém světě.

Film dokumentuje hnutí #BreakFreeFromPlastic (Osvoboďte se od plastů), skupinu více než 1 500 nestátních neziskových organizací po celém světě, které se vzájemně podporují. K partnerským organizacím zaměřeným na aktivní pomoc patří Greenpeace, Center For International Environmental Law, Plastic Pollution Coalition, The Surfrider Foundation, The Global Alliance for Incinerator Alternatives a Oceana. 

 

 

Comments

comments

Vyhledat