čt 4.6.2020
A-tým

Nemanja Kuzmanovič: Naše situace jsme nedotáhli

I Baník se ve středu na vlastní kůži přesvědčil o aktuální síle Plzně. Přestože si hosté nevytvořili zdaleka tolik šancí jako posledně proti Mladé Boleslavi, nejlepší tým jara v Ostravě zvítězil 2:0. “Dostávali jsme se pod tlak zbytečně našimi chybami, ale Plzeň také svou kvalitu ukázala,” prohlásil Nemanja Kuzmanovič.

V komorní a nefotbalové atmosféře na prázdném stadionu se Baník snažil o aktivní způsob boje. “Presovali jsme dobře, měli jsme několik zisků, ale nedohráli je. Bohužel se nám několikrát stalo, že jsme se z naší rozehrávky dostali úplně zbytečně pod tlak. Soupeř z toho těžil a z jedné takové akce byla penalta,” řekl Nemanja Kuzmanovič.

Druhá půle byla ze strany Baníku lepší. Právě srbský fotbalista byl blizoučko vyrovnání, ale vyražený balon po ráně Ondřeje Šašinky se mu svezl po stehnu a odrazil se těsně vedle tyče.

“Druhý poločas jsme nastoupili dobře. Měli jsme akce po straně, byla tam i šance, jen škoda, že to tečoval brankář a trefilo mě to někam snad do kolena. Stačila troška štěstí, aby se to odrazilo do branky. Pár situací jsme měli, bohužel jsme je nedotáhli, což se proti tak silným soupeřům jako Plzeň musí,” litoval Nemanja Kuzmanovič.

Dva body ze tří zápasů po restartu soutěže určitě v Baníku nejsou důvodem ke spokojenosti, přestože se hrálo dvakrát venku a proti rozjeté Plzni. 

“Těch bodů je málo, ještě po průběhu těch venkovních zápasů. Mohli jsme vyhrát oba, aspoň jeden jsme měli urvat. Hlavně ten zlínský, když do poslední minuty vedete 1:0 a soupeř de facto vystřelí jednou na bránu a vyrovná, to je obrovská škoda," dodal Nemanja Kuzmanovič.

30
Jiří
Letáček
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
0
Paixao da Silva
Ewerton
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko