hnv murr

Definity Systems je plnocennou součástí ZAT

Společnost ZAT, nejstarší česká firma v oboru automatizace technologických procesů s téměř 60letou historií, posílila své portfolio dokončením fúze s dceřinou společnost Definity Systems, jejíž veškeré aktivity jsou nyní nově realizovány v obchodní struktuře ZAT.

 

„Pro stávající zákazníky Definity Systems se nic nemění. Rozpracované projekty pokračují beze změn a stanou se důležitou součástí naší společnosti. I nadále na nich budou realizační týmy dlouhodobě pracovat,“ říká Ivo Tichý, člen představenstva ZAT. Zdůraznil, že z fúze budou těžit zákazníci, partneři i zaměstnanci obou společností. Klienti ZAT mohou od významného posílení vývojového týmu očekávat především rozšíření produktů v oblasti IoT technologií a nadstavbových aplikací řídicího systému SandRA (Safe and Reliable Automation) o sofistikované zpracování dat a jejich využití pro manažerské řízení jednotlivých technologií i rozsáhlých technologických celků typu energetického výrobního bloku.

Česká firma Definity Systems se přes 20 let zaměřovala na vývoj softwaru na zakázku a tvorbu nezávislých nadstaveb podnikových systémů. Práce na těchto projektech vedení ZAT významně podporuje, a v rámci jejího zázemí počítá s rozšířením aktivit vývoje softwaru pro společnosti z průmyslu a státního sektoru. ZAT koupila 100% podíl Definity Systems z kraje loňského roku. Akvizicí rozšířila své personální obsazení o cca 30 pracovníků – převážně programátorů a vývojářů – na celkových 350 zaměstnanců, z nichž většinu (ca 80 %) tvoří středoškolsky a vysokoškolsky vzdělaní specialisté.

„V uplynulém roce jsme se zaměřili na začlenění části vývojového týmu Definity Systems do projektů vývoje IoT technologií ZAT. Šlo především o rozvoj technických prostředků a nadstavbové práce s daty na systémech SandRA Synergy či nové platformě SimONet,“ konstatuje Václav Janoch, ředitel divize Smart systémy, pod kterou nová odborná skupina s názvem Vývoj zakázkového softwaru spadá. V rámci projektů ZAT aktuálně vývojáři pracují např. na rozvoji dálkové diagnostiky technologických systémů (DDTS BI), což je nadstavba byznys inteligence, díky níž lze z technologických dat získat také ekonomická data pro efektivní řízení provozu technologií s cílem dosáhnout finančních úspor. Z dalších rozpracovaných projektů z oblasti průmyslu lze uvést např. vývoj webové aplikace pro plánování testování klima kompresorů a vytížení výrobní linky předního dodavatele v oblasti automotive.

 
Publikováno: 4. 6. 2020 | Počet přečtení: 572