Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy

V chystaném snímku o temném rytíři nebude chybět ani jeho „služební vůz“. Ten však již nebude připomínat hypersport či tank, nýbrž upravený muscle car.
  1. Autoforum.cz
  2. Rubriky a sekce
  3. Zajímavosti

Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy

4.6.2020 | Petr Prokopec

Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy

/

Foto: Archiv Autoforum.cz

V chystaném snímku o temném rytíři nebude chybět ani jeho „služební vůz“. Ten však již nebude připomínat hypersport či tank, nýbrž upravený muscle car.

Již za pár dnů se má opětovně rozeběhnout natáčení nového Batmana. Za aktuálním přerušením, stejně jako v případě dalších filmů, stojí pochopitelně pandemie koronaviru, která hollywoodským studiím přivodil nemalé komplikace. A nikoliv jen těm, po celém světě pláčou hlavně provozovatelé kin, kterým zřejmě pšenka nekvete ani po rozvolnění restrikcí. Během uplynulých měsíců totiž řada nových filmů zamířila na streamovací platformy nebo byla odložena na mnohem pozdější termíny, pročež aktuálně nemá na stříbrných plátnech co debutovat.

Mezi odložené premiéry patří i The Batman, na kterého si musíme počkat až do října příštího roku. Tedy za předpokladu, že se nestane nic neočekávaného. Raději ji však nebudeme přivolávat a místo toho se zaměříme na samotný snímek o maskovaném mstiteli. Zajímavý je i z automobilového hlediska, neboť miliardář Bruce Wayne si potrpí na různorodé hračky, ať již ve své civilní podobě či jako temný rytíř.

Součástí nového snímku tedy bude i nový Batmobil, který nám režisér Matt Reeves nastínil na několika temných záběrech z natáčení již loni. Zdálo se, že netopýřího superhrdinu čeká jistý sešup, neboť zatímco v předchozích filmech jeho vůz vypadal jako extravagantní hypersport či naopak pomalu jako tank, nyní tu máme docela obyčejný muscle car připomínající Dodge Charger, se kterým si pohrálo několik tuningových firem.

Tyto domněnky byly aktuálně potvrzeny, neboť na Twitteru se objevily snímky hollywoodského designéra Jeffa Frosta, na kterých se ukazuje zmenšené provedení. To je nicméně vyvedeno do nejmenších detailů a zahrnuje funkční světla i světelné efekty pod kapotou či v interiéru. Stále tu však oproti minulosti máme vůz, který se poměrně hodně drží při zemi, vypadá skoro jako projev úsporných opatření pro krizové časy, jakkoliv s běžným dopravním prostředkem si jej ani tak nikdo nesplete.

Tyto změny nicméně nejspíše korespondují se změnou přístupu k ikonickému hrdinovi. Chystaný snímek by totiž měl být daleko více zasazen do reálného světa. Odpovídat tomu tedy musí i Batmanův vozový park, jakkoliv nám přijde, že třeba trilogie Christophera Nolana kráčela identickým směrem. I proto temný rytíř jako Bruce Wayne jezdil s Lamborghini, jež měnil za něco výjimečného jen ve chvíli, kdy vyrážel za padouchy.

Lze už jen dodat, že navzdory civilnějšímu pojetí se ve filmu i tak objeví celá plejáda komiksových postav. Batmana přitom hraje Robert Pattinson, zatímco do role Catwomen byla obsazena Zoë Kravitz. Riddlera ztvární Paul Dano a Penguina Colin Farrell. Temný rytíř se na plátnech kin objeví již pojedenácté, přičemž za tu dobu jsme se dočkali několika pojetí Batmobilů. Jak jsme ale uvedli, toto se nejvíce drží při zemi.


Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy - 1 - Batmobile 2020 zmenseny model prvni foto 01Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy - 2 - Batmobile 2020 zmenseny model prvni foto 02Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy - 3 - Batmobile 2020 zmenseny model prvni foto 03Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy - 4 - Batmobile 2020 zmenseny model prvni foto 04
Nový Batmobile se aktuálně ukázal ve formě zmenšeného modelu...

Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy - 5 - Batmobile 2020 zmenseny model prvni foto 05Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy - 6 - Batmobile 2020 zmenseny model prvni foto 06Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy - 7 - Batmobile 2020 zmenseny model prvni foto 07
...zatímco skutečný kousek jsme na filmových záběrech viděli již loni

Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy - 8 - Batmobile 2020 zmenseny model prvni foto 08Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy - 9 - Batmobile 2020 zmenseny model prvni foto 09Nový Batmobil prozrazen snímky modelu, vypadá jako řešení pro krizové časy - 10 - Batmobile 2020 zmenseny model prvni foto 10
Ve srovnání s minulostí jde o jistý sešup

Zdroj: The Batman (2021) dir. Matt Reeves@Twitter

Petr Prokopec

Všechny články na Autoforum.cz jsou komentáře vyjadřující stanovisko redakce či autora. Vyjma článků označených jako inzerce není obsah sponzorován ani jinak obdobně ovlivněn třetími stranami.

Živá témata na fóru

zobrazit vše