Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na druhé stupně jihočeských škol bude chodit přibližně 50 procent žáků

Přibližně polovina žáků tříd z druhých stupňů budou od pondělí chodit na základní školy v Jihočeském kraji. Obnovení výuky po koronaviru povolilo za daných podmínek od 8. června ministerstvo školství. Ne všichni žáci však tuto možnost využijí. Především u devátých tříd je účast minimální.

„Každý rok míváme problémy s tím, jak deváťáky po přijímacích řízeních ještě motivovat k výuce, protože už moc nemají zájem. Podobné to bude i letos, většina je jich přijato a někteří budou ještě dělat přijímací zkoušky v pondělí. Přesto pro ně chceme na závěr školy připravit oficiální rozloučení, aby to mělo důstojnou formu,“ uvedl ředitel milevské základní školy T. G. Masaryka Martin Hrych.

Dodal, že z šestých, sedmých a osmých tříd by mělo od pondělí do školy chodit 116 ze 170 žáků. Program výuky je přizpůsobený i představám rodičů. „Sondovali jsme mezi nimi a zjistili jsme, že pokud by děti chodily do školy jednou, dvakrát týdně, zájem by velký nebyl. Proto jsme výuku připravili od pondělka do pátku a na každý den na pět hodin,“ uvedl.

Jiný model zvolila základní škola v Trhových Svinech na Českobudějovicku. S ohledem na kapacitní důvody, kdy v každé skupině může být maximálně 15 lidí, bude vždy jeden den vyhrazen pro jeden ročník. „Upokojili jsme tím všechny zájemce o výuku. Větší poptávka byla u žáků nižších tříd druhého stupně,“ řekl ředitel školy Jiří Pavel. Podle něj bude účast zhruba padesátiprocentní.

Na přibližně stejné úrovni se pohybuje zájem v českobudějovické základní škole Bezdrevská. Třídy druhého stupně tam navštěvuje 337 žáků. „Výuka pro ně bude vždy v úterý nebo středu dopoledne. Zaměříme se především na matematiku a češtinu,“ řekl ředitel školy Pravoslav Němeček.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školy, koronavirus, základní, Jihočeský kraj, základní škola, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na druhé stupně jihočeských škol bude chodit přibližně 50 procent žáků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.