Peugeot e-Traveller: elektrická dodávka až pro devět cestujících s dojezdem 330 km WLTP

Nový Peugeot e-Traveller je nyní k dispozici se 100% elektrickým pohonem. Nabízí dvě úrovně dojezdu dle baterie 50 kWh nebo 75 kWh.

Nový Peugeot e-Traveller byl stvořen pro uspokojení potřeb firemních i soukromých zákazníků.
foto: Peugeot

e k dispozici ve dvou modelových řadách – Traveller (Combispace) a Traveller Business (Shuttle) určených pro osobní dopravu i volný čas.

NEPŘEHLÉDNĚTE Toyota nabízí elektrickou dodávku se zárukou 15 let nebo 1 milion kilometrů

Řada Traveller Business cílí zejména na firmy a specialisty na přepravu osob (např. hotely, letiště apod.). Je k dispozici ve verzích výbavy Business (5–9 míst) a Business VIP (6–7 míst).

Posádka ocení snadné nastupování do vozu díky posuvným bočním dveřím s elektrickým ovládáním a hands-free otevíráním. Diskrétnost cestujícím zajišťuje zatemnění oken: zatmavená skla (70 %) nebo extra zatmavená skla (90 %).

Peugeot e-Traveller

Peugeot e-Traveller
foto: Peugeot

V závislosti na verzi výbavy čekají na cestující v 2. a 3. řadě samostatná posuvná kožená sedadla s opěrkami loktů nebo posuvné lavice dělené v poměru 1/3-2/3. Jediným ovladačem se sklopí přední sedadlo a vznikne tak široký průchod k zadní lavici.

Vyšší verze s označením Business VIP nabízí pro cestující vzadu uspořádání ve stylu obývacího pokoje, se čtyřmi samostatnými sedadly proti sobě nebo s 5 sedadly, třízónovou klimatizaci s jemným rozptylem vzduchu a střešním oknem s protisluneční clonou.

Řada Traveller (Combispace) ve verzích Active a Allure byla navržena zejména pro potřeby soukromých zákazníků. Vůz poskytuje 5 až 8 míst a díky různorodé konfiguraci posuvných a vyjímatelných sedadel splňuje rozmanité potřeby rodin, milovníků sportu a aktivního trávení volného času.

Flexibilita kabiny umožňuje maximalizovat vnitřní prostor a posádka si tak může užívat jízdní komfort. Cestující mají ve 2. řadě k dispozici výklopné stolky a mohou být chráněni před sluncem zabudovanými roletkami.

Nový Peugeot e-Traveller je pro ještě větší všestrannost k dispozici ve 3 délkách: Compact – L1 (460 cm), Standard – L2 (495 cm), Long – L3 (530 cm).

Vůz je vysoký pouze 190 cm, což zaručuje vjezd na většinu parkovišť. Verze L1 (460 cm) je v tomto segmentu ojedinělá a pojme až 9 osob.

V městském prostředí se díky své ovladatelnosti a průměru otáčení 11,30 m pohybuje velmi snadno, je zvláště vhodná pro úzké uličky a přetížená centra měst. Elektrický motor nabízí volnost pohybu i v případě vjezdu do oblastí podléhajících ekologickým omezením.

Společnými rysy jednotlivých verzí je komfort a dostatek prostoru pro všechny cestující, jak vpředu, tak vzadu ve 2. a 3. řadě. Cestující sedí pohodlně bez ohledu na zvolené sedadlo.

Nový Peugeot e-Traveller nabízí maximální prostor a přepravu až 9 osob s 1 500 litry zavazadlového prostoru nebo 5 osob s 3 000 litry. S vyjmutými sedadly 2. a 3. řady vůz pojme dokonce až 4 900 litrů. V kabině je rozmístěna řada otevřených nebo zavřených úložných přihrádek, celkem jde o 74 litrů.

Nový Peugeot e-Traveller nabízí 3 režimy jízdy, které lze přepínačem měnit: Eco (60 kW, 180 Nm): optimalizace dojezdu; Normal (80 kW, 210 Nm): ideální pro každodenní provoz; Power (100 kW, 260 Nm): optimalizace výkonu při přepravě více osob se zavazadly.

Peugeot e-Traveller

Peugeot e-Traveller
foto: Peugeot

Výkony (v režimu Power) jsou následující (údaje podléhající homologaci): maximální rychlost 130 km/h; zrychlení z 0 na 100 km/h za 13,1 s; zrychlení s pevným startem 1000 m za 35,8 s; zrychlení z 80 na 120 km/h za 12,1 s.

Nový Peugeot e-Traveller je prvním elektrickým vozem značky Peugeot, který nabízí dva různé dojezdy. Kapacita lithium-iontových baterií je v závislosti na potřebách 50 kWh (18 modulů) a 75 kWh (27 modulů).

Verze L1, L2 a L3, které jsou k dispozici s baterií o kapacitě 50 kWh, umožňují dosahovat dojezdu až 230 km podle certifikačního protokolu WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures).

Verze L2 a L3 mohou být také vybaveny baterií o kapacitě 75 kWh umožňující dosahovat podle stejného certifikačního protokolu dojezdu až 330 km.

Tepelná regulace baterie spojená s chladicím okruhem kabiny umožňuje rychlé dobíjení, optimalizovaný dojezd a vyšší životnost.

K dispozici jsou dva typy palubních nabíječek, které pokrývají všechny způsoby použití a všechna řešení nabíjení. Standardně jde o zařízení pro nabíjení přes jednofázový proud 7,4 kW a za příplatek je k dispozici zařízení pro nabíjení přes třífázový proud 11 kW.

Nový Peugeot e- Traveller poskytuje cestujícím nejvyšší úroveň tepelného komfortu, což mu umožňují: vysoce výkonný elektrický ohřívač (10 kW), vyhřívaná sedadla (v závislosti na úrovni výbavy), přednastavení teploty programovatelné prostřednictvím dotykového displeje (v závislosti na úrovni výbavy) nebo na dálku pomocí aplikace v telefonu MyPeugeot® (v závislosti na úrovni výbavy).

Tato funkce umožňuje kromě komfortu i optimalizovat dojezd (rychlejší dosažení nastavené teploty během fáze startování) a rychleji dosáhnout optimální teploty pro baterii.

tisková zpráva

One Comment on “Peugeot e-Traveller: elektrická dodávka až pro devět cestujících s dojezdem 330 km WLTP”

Napsat komentář