Tým Groupama - FDJ dal jasně najevo, že pozastavení závodní sezóny nemá na stabilitu celku žádný vliv. Na další tři roky, až do konce sezóny 2023, si pojistil všechny své lídry. Thibaut Pinot je lídrem na celkové pořadí a především na Tour de France, z Davida Gaudua roste jeho nástupce a už nyní je lídrem na menších etapácích, Arnaud Démare zůstává jedničkou do spurtů a Stefan Küng je nejlepším jezdcem sestavy na dlážděné klasiky a časovky. 

Každý z nich přináší vlastní příspěvek do týmu. Od založení týmu jsme se vždy snažili pracovat s jezdci dlouhodobě. Často jsou to závodníci, kteří se u nás stali profesionály, takže máme vztah založený na důvěře a velkých ambicích. Stále si myslím, že abyste mohli dosáhnout vysokých sportovních cílů, musíte se snažit dlouhodobě. Historie sportu to potvrzuje. Naši sponzoři Groupama a FDJ nám věří a budou s námi další čtyři roky. Díky tomu jsme mohli závodníkům nabídnout plán a smlouvu na další roky," vysvětluje Marc Madiot.     

Pro Madiota je to vítězství, protože v minulosti často přicházel o lídry, kterým byl jeho tým najednou malý. Odešli například Philippe Gilbert, Bradley Wiggins, Bernhard Eisel, Chris Horner a další. Ale po příchodu hlavního sponzora Groupama si tým finančně polepšil a udržet Pinota a další lídry není problém. 

Odhodlání našich sponzorů pokračovat do roku 2024 rozhodlo o tom, že zůstanu, říká Thibaut Pinot. Máme štěstí, že v době krize máme tak silné sponzory. Ze sportovního pohledu je náš projekt ambicióznější a zajímavější. Mladí závodníci jako David Gaudu a Valentin Madouas se zlepšují a mě osobně to motivuje a pohání. Kdybych teď odešel, ve svých nejlepších letech, měl bych pocit nedokončené práce. Ještě jsem nedopsal svůj příběh s tímto týmem. Tour de France je samozřejmě hlavním cílem a a stoprocentně se na něj soustředím." 

Arnaud Démare musel v posledních letech ustoupit ambicím Thibauta Pinota na Tour de France a je posílán na jiné závody. Přesto se rozhodl zůstat, protože takovou podporu, jakou má v Groupama - FDJ, by těžko jinde získal. Tým mě vychoval, od roku 2011, kdy jsem byl na stáži, až doposud. Můžu se spolehnout na Marca Madiota a celé sportovní oddělení. Tým mi pomohl k mým největším úspěchům a stál za mnou v době pochyb a nejistot. Mám štěstí, že jsem v týmu se dvěma loajálními sponzory. Potřebuji klid a jistotu, abych mohl dosahovat nejlepších výkonů. Groupama - FDJ je jediný tým, který mi to dá."

V době předčasných ukončování sponzorství a snižování platů jsou všichni závodníci rádi za nové smlouvy. Francouzských týmů se krize způsobená koronavirem, zdá se, skoro nedotkla. Kromě Groupama - FDJ, prodlužuje smlouvy i AG2R La Mondiale. 

Na prodloužení jsme se dohodli rychle," potvrzuje to také Stefan Küng. Loajalita je podle mě důležitá. Za poslední dva roky jsem si zde zvykl a převzal roli lídra. Teď už vím, že můžu dosáhnout na velké výsledky. Společně jsme se zlepšili. Cítím se součástí týmu." 

David Gaudu patří k nejtalentovanějším francouzským cyklistům současnosti, bývalý vítěz Tour de l´Avenir se postupně zlepšoval a v horách patří mezi nejlepší, ať už pomáhá Pinotovi, nebo se sám pokouší uspět. Období učení končí. Od teď budu mít větší roli a vedení týmu ode mě hodně očekává. Budu pomáhat lídrům vyhrávat závody, ale taky se budu sám snažit vítězit. Další tři roky budou zajímavé a jsem šťastný, že mi tým nabídl takovou příležitost."

Práce Marca Madiota a vedení týmu tím ale nekončí. Pro příští rok má v Groupama - FDJ podepsanou smlouvu jen třináct závodníků. Mnoho závodníků prodlouží, o významných posilách se zatím nemluví.