Hlavní obsah

Divadlo Ungelt bude hrát dvoufázově

Právo, rh

S dalším rozvolněním hygienických podmínek pro divadelní produkce se na svou domovskou scénu od 10. června vrátí i pražské Divadlo Ungelt. A během léta bude hrát dokonce dvoufázově.

Foto: archiv Divadla Ungelt

Milan Hein během online diskuse.

Článek

„Ungelt přišel během koronavirové pauzy o tři miliony korun. Až dosud platily rozestupy v hledišti, které by znamenaly hrát v Ungeltu pouze pro dvacet devět lidí, čímž by se finanční ztráta ještě prohlubovala. Od 13. května jsme proto začali hrát pro povolenou stovku diváků v pronajatých prostorech Divadla Metro na Národní třídě,“ vysvětluje ředitel Milan Hein, který před pětadvaceti lety Divadlo Ungelt založil.

Zároveň však neskrývá radost z návratu na domovskou scénu. „I když jsme za nabídku náhradních prostor kolegům z Metra velmi vděčni, těšíme se domů. Budeme v Ungeltu hrát i během prázdninových měsíců, abychom divákům nahradili zrušená představení. Zároveň od 30. června otevřeme i letní scénu na hradčanském Novém Světě, kde odehrajeme celkem osmapadesát představení, včetně nové premiéry Dovolená paní Josefy s Jitkou Smutnou v hlavní roli. Budeme tedy hrát dvoufázově,“ říká Hein.

Studio DVA se těší na diváky

Kultura

Herci tomuto řešení, které má divadlo v nadcházejících měsících odrazit ode dna, vyšli vstříc.

„Nikdo mě nepověřil, abych si otevřel soukromé divadlo, splnil jsem si sen. Od nikoho jsem neočekával, že mě zachrání. Bylo mi jasné, že Ungelt se musí zachránit sám. Zachránili ho diváci i herci. Diváci posílali divadlu finanční dary, vstoupili i do dražby předmětů od osobností s Ungeltem spjatých. A herci i další pracovníci přistoupili na snížení honorářů, za něž budou hrát do konce roku v Praze i na zájezdech,“ oceňuje Hein.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám