Hlavní obsah

O návrat ke kultuře je zájem

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle výsledků průzkumu agentury STEM/MARK provedeného mezi pěti sty pěti obyvateli České republiky se lidé vracejí do kin, divadel i na sportovní stadiony. Zdrženlivější jsou vůči masovým akcím, demonstrace by šest z deseti dotázaných povolilo nejdříve po prázdninách.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lidé se těší do divadel.

Článek

Výzkum provedený mezi lidmi ve věku šestnáct až čtyřiašedesát let ukázal, že mladí lidé do třiceti let by masové akce uvolňovali rychleji než starší občané, více než polovina z nich by pak ráda toto léto navštívila hudební festival. Zájem je také o návštěvu kina, kterou plánuje polovina dotazovaných. Méně se jich chystá do divadla či na koncert.

„Do jisté míry to odráží stav před vyhlášením omezujících opatření, kdy do kin pravidelně docházelo více lidí než na koncerty či do divadla. Promítání filmů v kinech přitom nemuselo lidem tolik scházet díky možnostem, jaké nabízejí dnešní technologie a internet v televizích,“ vysvětluje analytik David Frič.

Zatímco do kin se v nejbližší době chystají zejména mladší lidé, divadlo chtějí navštívit hlavně ženy, kterým také chybělo více než mužům. Rychlejší návrat do divadel avizují Pražané. Šetření probíhalo mezi 26. a 31. květnem tohoto roku.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám