Httpool zajistí v Česku prodej reklamy pro Snapchat

čtvrtek, 4. června 2020, 17:00 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Společnost Httpool byla jmenována oficiálním zástupcem reklamního prodeje pro Snapchat na 15 evropských trzích.

Zdroj: Snapchat

Zdroj: Snapchat

Obchodním zástupcem společnosti Snap Inc., která provozuje Snapchat, se v 15 evropských zemích včetně Česka stala společnost Httpool. Ta tak rozšiřuje zastupování sociálních médií o další platformu. V současnosti je partnerem pro Twitter, LinkedIn, TikTok, Spotify a Facebook.

Snapchat nabízí několik možnosti měření a cílení pro inzerenty. Z jeho Snap reklam je možné získat metriky, zobrazení, dokončení, eCPM, eCPV atd. Tyto metriky zobrazují swipy, zhlédnutí, sdílení, zásah či míru sdílení. Snapchat také nabízí inzerentům několik předdefinovaných segmentů publika, jako jsou Snap Lifestyle Categories, Snap Audience Match, věk, pohlaví, lokace, zařízení a cílení na operátora.

V reklamní nabídce jsou tytp formáty: 

  • Snap ads: jednotlivé obrazové nebo videoreklamy na celé obrazovce, které nabízejí vhled, zvuk a pohyb ve formátu vytvořeném speciálně pro mobily. Mohou být s videem, GIFem, statickým obrázkem, nebo také interaktivním prvkem – app instal stránka, dlouhé video, upoutávka nebo pre-loaded web.
  • Lenses: umožňují uživatelům aplikovat efekty a zvuky v reálném čase na jejich selfies a na okolní svět. Jsou nástrojem, jak se spojit se zákazníky pomocí rozšířené reality.
  • Filters: objevují se, když uživatel zachytí snímek na konkrétním místě a přejede prstem doleva nebo doprava. Umožňují značkám být tam, kde je jejich produkt nakoupen, nebo spotřebován.
  • Story Ads: umožňují divákům přejet prstem nahoru a zobrazit produkty, weby nebo videa při prohlížení obsahu ve formě dlouhého textu.
  • Commercials: jde o nepřeskočitelné šestisekundové reklamy, které mohou trvat až tři minuty, objevují se v profesionálně spravovaném obsahu Snapu.

Rozhodnutí o zastupování Snapchatu se týká Rakouska, Švýcarska, Finska, Polska, Rumunska, Řecka, České republiky, Slovenska, Maďarska, Slovinska, Chorvatska, Bulharska, Litvy, Lotyšska a Estonska.

-mav-