Band of Heysek vydal mississipské album

Band of Heysek vydal mississipské album
4. června 2020 Blues, Aktuality Autor: Milan Tesař

O tom, že brněnská skupina Band of Heysek na své cestě do severního Mississippi natočila společnou nahrávku s tamním bluesovým velikánem RL Boycem, jste mohli slyšet v září 2019 přímo z úst kytaristy a zpěváka Jana Švihálka. Nyní nahrávka s názvem Juke My Joint vyšla na CD a jako digitální download.

Bluesrockové trio Band Of Heysek natočilo nové album Juke My Joint v USA. Nahrávání probíhalo přímo v Mississippi s místním bluesmanem RL Boycem, nominovaným v roce 2017 na Grammy. Originální zvuk alba dotváří i legenda syrového a autentického stylu hill country blues Kenny Brown. Spojení blues z Brna a z Mississippi je i díky těmto osobnostem skutečně ojedinělá záležitost.

Kytarista a zpěvák skupiny Band of Heysek řekl v září 2019 v našem studiu: „Strávili jsme dva dny ve Water Valley, kde bylo původní nahrávací studio Fat Possum Records. Vznikla pro nás naprosto magická nahrávka. Ve studiu panovala v dobrém smyslu napjatá energie, vznikly skvělé písničky. Kenny s námi hrál jako o život a RL Boyce byl naprosto svůj. Řekl, ať mu dám svoje texty, že je bude zpívat na svou vlastní hudbu. No a my jako Band of Heysek jsme jej doprovázeli.“ V souvislosti s vydáním alba pak Švihálek dodává: „Energie ve studiu se dala krájet. Byla to vlastně celé improvizace. Ale jsem přesvědčen, že to způsobilo, že ta nahrávka má tak tajuplnou, zvláštní a skutečně živou atmosféru.“

Hudební výlet do Pobaltí

JUUK_MulkaStabule_obalCDVydejte se s námi za hudbou Litvy, Lotyšska a Estonska.

Regiony

Regiony

Hudební výlet do Francie

kiledjian_the-otium-mixtapeZveme vás na hudební výlet do Francie.

Tri Nguyen – sólo pro dva nástroje

nguyen-tri_duos-aloneVietnamský hudebník Tri Nguyen natočil album pro dva sólové nástroje.

Anketa Album roku 2023 – druhá desítka

krajina-ro_mlhoviny_obalCDPodívejte se na první výsledky ankety Album roku 2023.

Témata Jak se vám líbí

Hansen_studio_2024Podívejte se, co pro vás chystáme v pořadu Jak se vám líbí.

Partneři

Harmonie_logo_velke_web

Darujte Proglas!