Situace není příznivá, ale ligu zachráníme, věří Helešic

4. 6. 2020
Redakce | FOTO: Petr Widenka, sfc.cz

Opava – Od znovurozjezdu FORTUNA:LIGY se zabydlel v základní jedenáctce Slezského FC. Obránce Matěj Helešic přinesl svěží vítr na levou stranu opavské sestavy. V souboji s Bohemians Praha 1905 byl u zlomového momentu utkání, kdy nešťastně tečoval Pulkrabovu gólovou střelou do sítě Opavy.

„Chyběl tomu gól – to je tak jediné. Bohemku jsme přehrávali, byli jsme aktivnější, vytvořili jsme si několik standardních situací, ale bohužel nám to pořád létalo kolem branky,“ říká na úvod Matěj Helešic.

„Pak dostaneme gól z toho, že propadneme ve třech, čtyřech osobních soubojích na lajně a utíká nám hráč z kraje pomalu sám na brankáře. To by se stávat nemělo. Jsme v situaci, kdy si nemůžeme dovolit takhle prohrávat osobní souboje,“ má jasno.

O osudu středečního utkání s Bohemians Praha 1905 rozhodla jediná branka, kterou necelých dvacet minut před koncem vstřelil hostující Matěj Pulkrab. „Kopl mi to o spodek podrážky a balon doskákal do branky. Pulkyho znám. Vím, že takové góly dává. Podle mě to chtěl kopnout jinak, ale sjelo mu to,“ myslí si krajní obránce.

Ten se po restartu FORTUNA:LIGY etabloval v základní sestavě SFC. „Během přípravy mě provázela drobná zranění, dva týdny jsem netrénoval vůbec. Mluvil jsem o tom s trenérem. Věděl jsem, že potřebuji dohnat tréninkové manko. S kondičním trenérem, který je v Opavě výborný, jsem to celou dobu konzultoval. Když jsem se cítil připraven, šel jsem na lavičku. Pak byla ta pauza a teď už jsem stoprocentně v pohodě,“ popisuje.

Slezané jsou v našlapané tabulce patnáctí. Jak vnímá současné rozložení sil Helešic? „Situace pro nás není příznivá, ale nic nevzdáváme. Věřím, že to zachráníme. Máme před sebou pořád ještě hodně kol. V nadstavbě se o to popereme a dvě vítězství v řadě nás mohou vynést jinam. V kabině panuje pozitivní nálada. Všichni věříme, že liga se tady zachrání,“ hlásí pozitivně.

Opavským budou v neděli proti Slovácku scházet vykartovaní Jan Žídek s Václavem Juřenou. „Kluci nám budou chybět. Venca Juřena dal důležitý gól v Teplicích a Honza Žídek? To je základní stavební kámen celé Opavy. Šanci ale dostanou další. Se Slováckem musíme vyhrát,“ velí Matěj Helešic.


sdílet