Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rebel Balotelli znovu v akci. Dvakrát se nedostavil na trénink a po Brescii žádá milionové odškodné

Mario Balotelli v dresu Brescie. foto: ČTK

Brescia - Kontroverzní italský fotbalista Mario Balotelli požaduje odškodnění ve výši 400.000 eur (10,7 milionu korun) po svém zaměstnavateli Brescii. Devětadvacetiletý útočník tvrdí, že mu klub neumožnil trénovat. Podle listu Gazzetta dello Sport nepřijal Balotelli podmínky předčasného ukončení kontraktu, které mu předložil majitel klubu Massimo Cellino, a předal případ právníkům.
  19:21

Šestatřicetinásobný italský reprezentant Balotelli má v Brescii, kde hrají také Češi Aleš Matějů a Jaromír Zmrhal, smlouvu ještě na dva roky. V sezoně se mu však příliš nedařilo, po koronavirové pauze se vrátil ve špatném fyzickém stavu a za poslední týden nedorazil minimálně dvakrát na trénink.

Mario Balotelli v dresu Brescie.
Mario Balotelli v utkání proti Laziu Řím.

Cellino už minulý týden vyjádřil lítost, že útočníka s pověstí skandalisty angažoval. „Myslel jsem si, že se bude v klubu ze svého domovského města cítit dobře, ale mýlil jsem se. Mario žije podle vlastních pravidel. Člověk mu něco řekne a on udělá pravý opak,“ řekl šéf posledního klubu tabulky italské ligy na adresu bývalého hráče Interu i AC Milán, Manchesteru City či Liverpoolu.

Italská liga začne po koronavirové pauze 20. června.

Autor: