Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Holota vzkazoval Klaudovi, že ho zbije, sám šel k zemi

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Holota vzkazoval Klaudovi, že ho zbije, sám šel k zemi zdroj: Profimedia

Být zlý na mistra Evropy v thajském boxu se nevyplácí, tvrdě se o tom přesvědčil i jeho poslední soupeř v turnaji Oktagon Underground.

Ve světě MMA je sice v poslední době běžné, že se do sebe soupeři před soubojem slovně naváží a slibují si vzájemně to nejhorší. Jenže v některých jiných bojových sportech to zvykem nebývá, což nám potvrdil i několikanásobný mistr evropy v thajském boxu Jakub Klauda: "V Muaythai se tohle moc nenosí a většina soupeřů k sobě přistupuje s úctou a s respektem, i když se určitě najdou výjimky."

Sám se teď s "trashtalkem" ze strany soupeře setkal. Václavu Holotovi se totiž nelíbilo, že Jakub jel v rámci přípravy na společný souboj trénovat do jeho domovského města, a na Instagramu mu tak dal dost nevybíravě najevo, že mu za tuhle drzost vyčiní v kleci.

"Popravdě, když jsem poprvé slyšel jméno mého soupeře, tak jsem ani nevěděl, kdo to je, natož odkud pochází," popisuje Jakub, že Holotu neplánoval záměrně provokovat. "Navíc jsme tenhle mini kemp měli s klukama z Plzně domluvený ještě předtím, než vůbec určili náhradníka za mého původního soupeře. Podle mě si to vzal moc osobně. Jsme malá země a měli by jsme se navzájem podporovat a ne si házet klacky pod nohy."

"Jeho video jsem si pustil, ale nic jsem si z toho nedělal, říkal jsem si, že zápas se odehrává v kleci a né na sociálních sítích, takže tam se ukáže, kdo koho zbije. A navíc já na tyhle šaškárny na sociálních sítích nejsem, nemám to rád."

Často se stane, že bojovníci mají před zápasem sebevědomá prohlášení, ale jakmile dojde na lámání chleba, drží se zkrátka a diváci se větší akce nedočkají. Tentokrát tomu tak ale nebylo. Holota chtěl svým slovům dostát a do souboje vlétl opravdu agresivně od prvních vteřin. A skoro to vypadalo, že šampiona v thajském boxu zaskočil.

"Věděli jsme, že do toho vlétne, ale čekal jsem, že víc využije své výhody a bude mě chtít házet na zem. To ale neudělal. Po prvním kole jsem si říkal, že jestli to chce takhle, v takovémhle tempu a přestřelce, tak že s tím nemám problém... No a druhé kolo už nevydržel."

Klauda se totiž dokázal rychle přizpůsobit a zatímco jeho soupeři docházela šťáva, on stále přitvrzoval. Kolena a lokty lítaly vzduchem prakticky bez ustání, až Holotu poslal pár vteřin před koncem prvního dějství do počítání. Ve druhém kole pak už stačila minuta a půl, aby svou práci dokonal.

 

Parádním výkonem si Klauda zajistil postup do českého finále, v němž ho čeká favorit na celkové vítězství Matěj Peňáz. A to bude zápas, který může Oktagonu závidět kdejaký promotér. A bude to také střet dvou světů, zatímco "Money" má profesionální smlouvu v prestižní Glory a kickboxem a trénováním se živí, pro trutnovského "Highlandera" Klaudu je bojování především koníček.  "Mám stálou práci, studuji na VŠ, snažím se věnovat svojí manželce a k tomu najít ještě nějaký čas na trénink. Je to náročný, ale když vás to baví a máte motivaci, tak vám pak ani nevadí vstávat na první fázi v 5 ráno. Díky tomu, že mám stálou práci na sebe pak nevytvářím žádný tlak a zápasím si vážně pro radost a pro ten pocit z vítězství."

Nejnovější články