InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Martin Jirsa: Můj cíl je, aby hráči odcházeli z tréninku šťastní

PÍSEK – Martin Jirsa se věnuje trénování mládeže už od devatenácti let, kdy začínal vedle Jana Růžičky nebo Václava Hegenbarta. Za sebou má skvělé výsledky a loni se stal trenérem v Regionální fotbalové akademii Jihočeského kraje, kde také působí bývalý šéftrenér písecké mládeže Josef Šácha. Zároveň se stále věnuje dětem v FC Písek. Mladý trenér nedávno zahájil studium UEFA A licence pro mládež. Martin Jirsa se rozpovídal o své kariéře trenéra, přiblížil, jaké mají hráči podmínky v akademii a jak se liší trénování v Písku. Také prozradil, jak trávil čas bez fotbalu a jestli mu chybí samotné hraní.

Kdy a kde jste s trénováním začínal? Co vás k tomu vedlo?

Od malička jsem vyrůstal s fotbalem. Fotbal mám rád, je to můj celoživotní koníček a sport číslo jedna. V FC Písek jsem začal hrát ve svých šesti letech a do dnešního dne mi přinesl celou řadu skvělých zážitků a mnoho přátel. Když mi bylo 19 let, nastoupil jsem na vysokou školu do Českých Budějovic se zaměřením na tělovýchovu a sport a jeden z povinně volitelných předmětů byla cvičitelská praxe. Neváhal jsem a oslovil jsem tehdejšího šéftrenéra mládeže Josefa Šáchu, že bych chtěl trénovat. A hned druhý den jsem byl u náboru ročníku 2002, který vedl Jan Růžička a Václav Hegenbart, kteří byli shodou okolností i mými spoluhráči v dospělém fotbale. A tak jsem začal s mojí trenérskou kariérou. Během let jsem dostal možnost trénovat mladší i starší kluky, v současné době mám to štěstí trénovat už pátý rok v kuse kluky, se kterými jsem se potkal v náboru. Moc mě baví vidět, jak rostou a jaké dělají fotbalové pokroky. Známe se dlouho a jsem rád, že jim k tomu pomáhám.

Jakou momentálně vlastníte licenci?

Momentálně vlastním trenérskou licenci UEFA B, tuto licenci jsem získal při studiu na vysoké škole v Českých Budějovicích. Zároveň jsem se v loňském roce přihlásil na trenérskou licenci UEFA A. V listopadu jsem podstoupil celodenní přijímací řízení. A na tento kurz jsem se dostal. Za což jsem byl moc rád. Protože vím, jak je o tuto licenci velký zájem a jak je těžké se na tento kurz dostat. Tudíž teď studuji UEFA A licenci v Praze

Celý rozhovor s Martinem Jirsou najdete v aktuálním vydání Píseckých postřehů.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace