Sezonu NBA dohraje 22 týmů v Orlandu, Satoranský s Chicagem už do bojů nezasáhne

Rada guvernérů NBA schválila restart sezony zámořské basketbalové ligy po koronavirové pauze za účasti 22 týmů v Orlandu. Soutěž bude předběžně pokračovat od pátku 31. července pro třináct celků ze Západní konference a devět z Východní. Osm klubů, které v době přerušení zaostávaly za postupem do vyřazovacích bojů o více než šest výher, zůstalo mimo hru, mezi nimi i Chicago s jediným českým hráčem v lize Tomášem Satoranským.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský.

Tomáš Satoranský. | Foto: Kamil Krzaczynski | Zdroj: Reuters

Plán komisionáře Adama Silvera ve čtvrtek odsouhlasilo 29 z 30 majitelů klubů, podle médií byl proti pouze Portland. V pátek ještě musí návrh posvětit hráčská asociace.

O osudu NBA se rozhodne ve čtvrtek. Po restartu může sezona vrcholit těsně před začátkem nové

Číst článek

„Schválení formátu restartu Radou guvernérů je nezbytný krok k obnovení sezony NBA,“ uvedl v prohlášení Silver. „Přestože pandemie covidu-19 představuje obrovské výzvy, doufáme, že sezonu dokončíme bezpečným a zodpovědným způsobem za přísného protokolu, který momentálně dokončují zdravotní úředníci a experti,“ dodal.

Liga byla přerušena 11. března bezprostředně poté, co se případ nákazy koronaviru objevil u prvního hráče. Týmy v té době měly odehráno 63 až 67 zápasů, jistotu play-off už v té době měly mistrovské Toronto, Boston, Milwaukee a v Západní konferenci Los Angeles Lakers.

Satoranský se v první sezoně po příchodu do Chicaga play-off nedočká. Jeho tým k němu měl daleko, ve Východní konferenci patřila Bulls v době přerušení jedenáctá příčka s bilancí 22 výher a 43 porážek. Jen o dvě vítězství víc měl na kontě bývalý tým českého rozehrávače Washington, který bude v Orlandu hrát jako tým s nejhorší dosavadní bilancí.

Skončí Satoranskému sezona? Komisionář NBA přišel s návrhem na dohrání soutěže

Číst článek

V sezoně budou pokračovat všechny týmy, které v době přerušení držely pozice pro play-off, a pak ty, které od vyřazovacích bojů dělilo maximálně šest výher. V Západní konferenci jsou to Portland, New Orleans, Sacramento, San Antonio a Phoenix, ve Východní konferenci toto kritérium splnili pouze Wizards. Sezona skončila vedle Bulls také pro Atlantu, Cleveland, New York, vicemistrovské Golden State, Minnesotu, Detroit a Charlotte.

Sezona vyvrcholí v obřím sportovním komplexu areálu ESPN Wide World of Sports patřícímu společnosti Disney. Týmy by měly absolvovat ve svých areálech přípravné kempy od 30. června do 7. července a poté se přesunou do Orlanda.

V pokračující soutěži nejprve absolvují osm zápasů základní části o nasazení v play-off. Prvních sedm v každé konferenci postoupí přímo, mužstva na osmé a deváté pozici se spolu utkají o zbývající místo v případě, že rozdíl mezi nimi bude větší než čtyři vítězství. Výše umístěnému celku bude stačit jedna výhra, soupeř bude k postupu potřebovat zvítězit dvakrát. Následovat budou vyřazovací boje v klasickém formátu na čtyři vítězství ve všech kolech.

Přerušená sezona vyvrcholí nejpozději 12. října, na kdy je naplánováno případné rozhodující sedmé finále. O tři dny později se uskuteční draft, který měl původní termín 25. června. Start dalšího ročníku NBA byl předběžně schválen na 1. prosince.

The NBA Board of Governors today approved a competitive format to restart the 2019-20 season with 22 teams returning to play and a tentative start date of Friday, July 31.

Full release: pr.nba.com/nba-bog-return…

21:04 – 04. 06. 2020

2057 5446

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme